İşte biz o gün tükeneceğiz
Yunuslara kıymayın efendiler
Onlar, yaşam alanlarının kaybı, deniz ve ses kirliliği, tesadüfi avcılık ve kasti öldürme gibi tehditlerle karşı karşıya. Tüm bu tehditlerin bir araya gelerek yarattığı olumsuzluklar, denizlerimizdeki yunus türlerinin neslinin devamı için ciddi bir risk oluşturuyor.

Sazlık yoksa sazkedisi de yok
Avcılık, doğal yaşam alanı kaybı, bataklıkların tarım alanına dönüştürülmesi, kemirgenlerle mücadele sonucu avlandığı hayvanların azalması gibi nedenlerle sazkedisi ülkemizde ‘nesli tehlike altında’ bulunan türler arasında.

110 milyon yıldır varlar ama tehdit altındalar
Onlar 110 milyon yıldır Akdeniz’de yüzüyor. Türkiye, iribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta) ve yeşil deniz kaplumbağasının (Chelonia mydas) en önemli yuvalama alanlarından. Ne var ki yaşam alanı kaybı, iklim değişikliği, plastikler, hedef dışı avcılık gibi nedenlerle gelecekleri tehlike altında.

Yok olma tehlikesindeki canlıları evlat edinin
Türkiye’de canlı nüfusu, her geçen gün biraz daha düşüyor. Onlara yardım etmek, durumlarını tersine çevirmek mümkün. Aşağıdaki canlılardan evlat edinerek onların yaşam savaşına ortak olabilirsiniz. (Detaylı bilgi için: Meltem Gökçen, 0212 528 20 30, mgokcen@wwf.org.tr)
RAPORDAN ÇARPICI BAŞLIKLAR…
class=’cf’>
* Bir zamanlar buralar hep ormanlıktı…
Ağaçlandırma ve restorasyon çalışmaları küresel orman kaybını bir ölçüde yavaşlatmış olsa da, boyutlar yine de kaygı verici. Tropik ve subtropik kuşakta bulunan 46 ülkeyi kapsayan araştırma 2000 -2010 yılları arasında yaşanan orman kaybının yüzde 40’ının büyük ölçekli tarım, yüzde 33’ünün ise yerel geçimlik tarım faaliyetlerinden kaynaklandığını ortaya koyuyor. Kalan yüzde 27’lik orman kaybının nedenleri ise kentsel gelişim, altyapı projeleri ve madencilik.
