DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İşte biz o gün tükeneceğiz

04.11.2018
A+
A-

Yunuslara kıymayın efendiler
Onlar, yaşam alanlarının kaybı, deniz ve ses kirliliği, tesadüfi avcılık ve kasti öldürme gibi tehditlerle karşı karşıya. Tüm bu tehditlerin bir araya gelerek yarattığı olumsuzluklar, denizlerimizdeki yunus türlerinin neslinin devamı için ciddi bir risk oluşturuyor.

İşte biz o gün tükeneceğiz

Sazlık yoksa sazkedisi de yok
Avcılık, doğal yaşam alanı kaybı, bataklıkların tarım alanına dönüştürülmesi, kemirgenlerle mücadele sonucu avlandığı hayvanların azalması gibi nedenlerle sazkedisi ülkemizde ‘nesli tehlike altında’ bulunan türler arasında.

İşte biz o gün tükeneceğiz

110 milyon yıldır varlar ama tehdit altındalar
Onlar 110 milyon yıldır Akdeniz’de yüzüyor. Türkiye, iribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta) ve yeşil deniz kaplumbağasının (Chelonia mydas) en önemli yuvalama alanlarından. Ne var ki yaşam alanı kaybı, iklim değişikliği, plastikler, hedef dışı avcılık gibi nedenlerle gelecekleri tehlike altında.

İşte biz o gün tükeneceğiz

Yok olma tehlikesindeki canlıları evlat edinin
Türkiye’de canlı nüfusu, her geçen gün biraz daha düşüyor. Onlara yardım etmek, durumlarını tersine çevirmek mümkün. Aşağıdaki canlılardan evlat edinerek onların yaşam savaşına ortak olabilirsiniz. (Detaylı bilgi için: Meltem Gökçen, 0212 528 20 30, mgokcen@wwf.org.tr)

RAPORDAN ÇARPICI BAŞLIKLAR…

class=’cf’>

* Bir zamanlar buralar hep ormanlıktı…
Ağaçlandırma ve restorasyon çalışmaları küresel orman kaybını bir ölçüde yavaşlatmış olsa da, boyutlar yine de kaygı verici. Tropik ve subtropik kuşakta bulunan 46 ülkeyi kapsayan araştırma 2000 -2010 yılları arasında yaşanan orman kaybının yüzde 40’ının büyük ölçekli tarım, yüzde 33’ünün ise yerel geçimlik tarım faaliyetlerinden kaynaklandığını ortaya koyuyor. Kalan yüzde 27’lik orman kaybının nedenleri ise kentsel gelişim, altyapı projeleri ve madencilik.

İşte biz o gün tükeneceğiz

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.