DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Faydaları saymakla bitmiyor! İşte cildiniz üzerindeki etkileri…

22.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Tabii oysa, salataya attığınız veya kızartmalarınızda sote ettiğiniz soğanın ne olduğunu biliyorsunuz. Ama size, soğanların öteki sebzelerin içindeki yeri ile ilgili biraz bilgi verelim.

Soğan, sarımsak, frenk soğanı, yeşil soğan ve pırasa ile yakın kuzenlerdir. Soğan, yüzyıllardır afiyet ilaçları olarak da kullanılmaktadır.

Başlıca bir bileşen olarak soğanın cildin yararlarına odaklanacak olsak da, soğan takviyelerinin şeker hastalığı, astım ve hipertansiyon dahil olmak üzere birçok sağlık durumuna yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Soğanların beslenme yararları arasında yüksek C vitamini ve flavonoid adı verilen bir nesil antioksidan olan quercetin var. Antioksidanlar, hücrelerinizi koruyabilen ve hür radikallerin niçin olduğu hasarı önlemeye yardımcı olabilecek maddelerdir.

Cilde faydası nedir

Cilde faydası nedir?

Yapılan bir araştırmaya göre, soğan ekstraktı jelinin dört haftalık kullanımdan daha sonra yara izlerinin görünümünü kayda değer ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir.

Topikal soğan özü jeli, eczanede bulunan skar yani bere izi kremleri ve jellerinin çoğunda yaygın olarak kullanılmaktadır.

aynı zamanda soğan özütünün sürekli bir şekilde kullanımı çatlak izlerinin görünümünü de iyileştiriyor.

Bileşen, cilt bakım bileşeni olarak popülaritesini yeni almaya başlamasına karşın, bazı nemlendiriciler ve jellerde uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Bilhassa trend belirleyici uzakta doğu markaları, soğanla formüle edilmiş nemlendiriciler ve diğer cilt bakım ürünlerini piyasaya sık sık yenileyerek sürmeyi seçim ediyor.

Bir bileşen olarak soğanla cilt bakım ürünlerinin yararları üstüne yapılan araştırmaların ötesinde, soğanların saç büyümesini iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteren çoğu araştırma var.

Çalışmalar soğan suyunun, saç dökülmesi olarak tanımlanan alopesi için topikal bir çare olarak kullanılabileceğini gösterdi. Fakat bu saç deriniz için aynı zamanda bir pek zararlı olabileceğinden dermatoloğunuza danışmakta fayda var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.