DOLAR 32,5170
EURO 34,5523
ALTIN 2.492,23
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Şirketlerin gözdesi Bitcoin!

14.03.2018
A+
A-

Küresel bir siber güvenlik uzmanları forumu olan Neustar Uluslararası Güvenlik Konseyi, iş sektöründe kripto paraya açılma konusunda büyük bir isteklilik olduğunu ortaya koydu.

Yapılan bir anket, şirketlerin %80’inin işlemler için kripto paraları kullanmaya ilgi duyduğunu tespit etti. Ek olarak, ankete katılanların %48’i, kripto para biriminin kullanımının gelir elde etmenin yeni bir yolu olabileceğini belirtti.

Olumsuz tarafta ise ankete katılanların %80’i, kripto para bulundurmanın DDoS saldırılarını arttıracağını düşünüyorlar.

Geçen ay bildirilen bir habere göre, güvenlik endişelerine rağmen, Büyük Britanya işletmelerinin %50’sinde çeşitli nedenlerden dolayı kripto para stoğu bulunuyor.

İşletmeler, çeşitli saldırılardan çekiniyorlar

Bitcoin kullanan işletmelerin temel kaygılarından biri, bilgisayar korsanlarının Ransomware(fidye virüsü) gibi sofistike saldırıları kullanması.

Neustar Başkan Yardımcısı Rodney Joffe şunları söyledi:

Ransomware ve DDoS saldırıları, saldırının ciddiyeti, karmaşıklığı ve potansiyel şiddeti nedeniyle şirketlerin önde gelen tehdidi olarak görülmeye devam ediyor.

Güvenliği ihlal edilen IOT(Internet of Things) cihazları gibi birçok araçla donatılmış olan bilgisayar korsanlarının fidye yazılımları ve DDoS saldırılarını kullandığını görüyoruz.  Büyük olasılıkla Bitcoin gibi gittikçe artan popüler kripto paralar gibi finansal verileri çalmaya odaklandıklarını göreceğiz. Daha tutarlı bir güvenlik stratejisi geliştirerek kuruluşlar, kısa ve uzun vadede kritik bilgilerini koruyabilirler.

:: Şirketler Bitcoin kullanırsa sizce daha mı çok kazanırlar?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.