Siirt’te Defnedilen Bakım Personeli Yıldız Polat’ın Cenazesi
Siirt’te defnedilen bakım personeli Yıldız Polat’ın cenazesine ilişkin sıcak haber ve ayrıntılar, anılarını ve hizmetini onurlandırıyor.
Ermenliye yaz kampına götürülen çocukları taşıyan minibüsün, Mersin’in Erdemli ilçesinde traya çarpması sonucu hayatını kaybeden bakım personeli Yıldız Polat’ın cenazesi Siirt’in Kurtalan ilçesinde toprağa verildi. Cenaze işlemleri Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte yürütüldü ve Polat’ın cenazesi önce Kurtalan Devlet Hastanesi morguna getirildi, ardından Kayabağlar beldesindeki Hacı Şükrü Eviz Camisi’nde kılınan namazın ardından belde mezarlığında defin edildi.
Cenazeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Seyfi Bozçelik, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Sabri Sidar, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Polat ile Polat’ın ailesi ve yakınları katıldı.
Olayın ayrıntıları ise Diyarbakır’dan yaz kampı için Mersin’e götürülen çocukları taşıyan Mehmet Zemin A. yönetimindeki minibüsün, Ayaş Mahallesi Yemişkumu mevkisinde D-400 kara yolunun kenarında duran 27 AGY 921 plakalı dorsesine arkadan çarpmasıyla gerçekleşti. Kazada minibüsteki bakım personeli Polat ile devlet koruması altındaki Farah adlı kız çocuğu hayatını kaybetti; 10 kişi ise yaralandı.
Kaza sonrası olay yerinde gerekli işlemler sürdürülürken, olayla ilgili incelemeler devam etti. Haber AA ve Haberler.com tarafından kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, minibüs ve tır kazasında meydana gelen can kayıpları ve yaralı sayısı netleşti.