DOLAR 32,3361
EURO 35,1906
ALTIN 2.246,13
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Sigara Bırakma İlacında Kanser Riski!

21.09.2021
A+
A-

ABD’li ilaç devi Pfizer, 2006 yılından bu yana kullanılan sigara bırakma ilacını piyasadan toplama kararı verdi.

ABD’li ilaç devi Pfizer, 2006 yılından bu yana kullanılan sigara bırakma ilacını piyasadan toplama kararı verdi. Şirketten yapılan açıklamada, ilacın uzun süreli kullanımda kanser riskini artırdığı için böyle bir karar alındığı açıklandı.

ABD’li ilaç ve biyoteknoloji şirketi Pfizer, insanda kanser riskini artırma potansiyeli olan Chantix adlı sigara bırakma ilacını toplama kararı verdi. Şirket, haplarda kansere neden olan nitrosamin maddesinin yüksek oranda bulunduğunu açıklayarak bütün Chantix paketlerini toplamaya başladı. 

KANSER RİSKİ TAŞIYOR!

Pfizer, bu ilacın hastalara anında bir zararı olmayacağını ifade ederken uzun vadeli kullanımlarda kansere neden olabileceğini vurguladı. Pfizer’ın ilacıyla ilgili ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), “Uzun süreli kullanımı insanlarda kanser riskini artırabilir. Fakat bu ilacı alanlarda hemen bir risk yok” dedi.

2006 yılında FDA tarafından onaylanan ilaç 18 ve yaşın üzerindeki yetişkinlere reçete ile satılıyordu. Sigara bırakmak isteyen bireyler bu ilacı 12 ile 24 hafta arasında kullanıyordu. FDA, hastaların doktorlarıyla görüşmelerini ve bu ilaç yerine farklı bir ilaca yönelmelerini istedi. 

Pfizer haziran ayında bu ilacın dağıtımını durdurmuştu ardından da ilaçların bir kısmını toplatmıştı. Pfizer o dönemde yaptıkları açıklamada test sonuçlarını beklediklerini ifade etmişti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.