DOLAR 32,3773
EURO 34,7907
ALTIN 2.412,02
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

04.03.2020
A+
A-

Ses kısıklığı, ses tellerinin deforme olmasından kaynaklı bir semptomdur. Bunun yanı sıra başka hastalıklardan da kaynaklanabilir. Ses kısıklığı bir hastalık değil, bir hastalıktan kaynaklanan belirtidir. Sesin çatallaşması, kısıklık, seste titreme genel olarak ses kısıklığında meydana gelen durumlardır. Ses kısıklığı geçici bir durumdur ve gerekli önlemler alınırsa daha çabuk tedavi olur. Alınan önlemlere rağmen uzun süre geçmeyen ses kısıklıkları altında tehlikeli bir hastalık olabileceğinden muhakkak doktora danışılması gerekiyor.

SES KISIKLIĞI NEDENLERİ VE BELİRTLERİ

Boğazların tahril olmasından kaynaklı olan aşırı sıcak ve soğuk yiyecek-içecek tüketilmesi, yüksek sesle ve çok konuşmak, grip-nezle gibi hastalıklardan kaynaklanabilir.

Ses kısıklığına neden olan hastalıklar ve alışkanlıklar şöyledir:

Sigara kullanımı, Alkol kullanımı, Aşırı kahve kullanımı, Solunum yolu hastalıkları, Alerji, Akciğer kanseri, Mide asidinin yemek borusuna gelmesi (reflü), Yüksek sesle konuşmak, çığlık atmak ve bağırmak, Gırtlak iltihabı, Ses teli tümörü, Asitli yiyeceklerin sıklıkla tüketilmesi.

DOĞAL YOLLARLA SES KISIKLIĞI TEDAVİSİ

Turp ve Bal: 1 tatlı kaşığı turp suyu ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırılarak içilir. Boğazın yumuşamasını sağlar.

Adaçayı ve Ebegümeci Çayı: Ada çayı ve ebegümeci çayı demlenip ılıdıktan sonra 2-3 kez gargara yapılır ve boğaz temizlenir. Daha sonra kalan çay içilir. Düzenli tüketildiğinde ses kısıklığına iyi gelir.

Papatya Çayı: Ses kısıklığına iyi gelebilecek olan papatya çayı bal ile karıştırıldığında ses kısıklığına iyi gelmektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.