DOLAR 32,5103
EURO 34,7183
ALTIN 2.494,01
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Şeker Hastalığından Korunma Yolları

07.04.2020
A+
A-

Bazı bitkilerin şekere iyi geldiği bilim adamları ve alternatif tıb ile ilgilenen uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilmekte bu bitkilerin tüketilmesi önerilmektedir.

Yine de hekim kontrolü olmadan hastaların kafalarına göre bir tedavi yöntemi seçmeleri pek uygun olmayabilir. Çünkü nasıl ki bazı ilaçlar bazı hastalarda yan etki veya alerjik reaksiyon gösterebildiği gibi bitkilerde de bu durum aynıdır.

Burada kişi kendini bilmelidir yani bir bitkiyi tükettiği zaman onun kendisine zarar mı veriyor faydamı sağlıyor şeker ölçümleriyle, sağlık kontrolleri neticesinde emin olabilir.

Şeker Hastalığına iyi Gelen Bazı Meyve ve Bitkiler

Elma: En önemli özelliği tokluk hissi vermesidir. Düşük kalorili, lif oranı yüksek olmasıyla kötü huylu kolesterolü düşüren bu meyve antioksidan özelliğine sahiptir.

Arpa: Zengin B vitaminine sahip olan bu tahıl içerdiği lifler ve kan şekerini yükseltme oranının çok düşük olması nedeniyle çok faydalıdır.

Fasulye: Neredeyse tüm uzmanlar tarafından haftada iki gün yenilmesi gerektiği düşünülmektedir. Alternatif olarak nohut ve mercimekte tercih edilebilir

Yağsız Kırmızı Et: B12 vitaminine sahip olan kırmızı et çok zengin bir protein kaynağıdır. Faydaları sayılmakla bitmeyen kırmızı et tüketimi kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Balık: Balık insanlar için yüce yaradan tarafından sunulmuş mucize bir vitamin kaynağıdır. Balık yemenin sağlıklı olduğunu tüm hekimler her daim her fırsatta dile getirmektedirler. Diyabet – Şeker hastaları içinde balık mükemmel bir öneri ve iyileştirici yiyecektir. Kan şekerini dengelemekle kalmaz böbrek sorunlarına da deva olmaktadır.

Tarçın: Tarçın içindeki etken maddeler sayesinde şeker metobolizmasını 20 kattan fazla hızlandırması neticesinde kan şekerini düşürdüğü görülmüştür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.