DOLAR 32,1575
EURO 35,0334
ALTIN 2.505,49
BIST 11.063,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in gizemli yaratıcısıdır. Kimliği hala belirsizdir ve kripto para dünyasında efsanevi bir figür olarak kabul edilir. Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği hala merak konusudur.

03.04.2024
A+
A-

Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliği hala gizemini koruyor. Nakamoto olduğunu iddia edenler çıksa da bu iddialarını kanıtlayamadılar. Son rapor bir Satoshi’nin 10 yıl önceki e-posta hack’inin ayrıntılarını paylaştı. Ayrıca, bu hack hakkında ilginç detaylar verdi.

Gizemli E-posta Hack Olayı

BitMEX ekibi kısa süre önce bir rapor yayınladı. Bu bağlamda, Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun 2014 yılındaki hesaplarına ilişkin yeni ayrıntılar paylaştı. Bunlardan biri de gizemli Bitcoin kurucusunun GMX e-posta hesabıydı. Olay o yılın 8 Eylül’ünde meydana geldi. Rapor, bilgisayar korsanı ile eski Bitcoin geliştiricisi Gregory Maxwell arasında değiş tokuş edilen e-postaları ifşa etti.

Satoshi Nakamoto’nun Hayatı Tehlikede miydi?

BitMEX ekibi Satoshi’nin bu e-postaları 2010 yılında silmiş olabileceğine inanıyor. Kriptokoin.com’dan hatırlayacağınız üzere, Bitcoin mucidi 2010’da BTC topluluğuna veda etti. Satoshi, Bitcoin kodunu birkaç geliştiricinin eline bıraktı ve kamusal alandan kayboldu. Saldırıyı ilk fark eden Bitcoin Talk forumunun yöneticisi Theymos oldu. Forumda Satoshi’nin e-posta hesabının hacklenmiş olabileceği haberini yaydı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.