DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 23°C

Şaşılacak 10 hakiki: 20 yaşında yaşlanıyorsunuz

04.05.2020
A+
A-

Yaşlanmaya 20 yaşında başlıyorsunuz

Yaşlanmaya 20 yaşında başlıyorsunuz

Yaşlanmayı 40 veya 50’li yaşlar ile ilişkilendiriyorsanız; size fena bir haberimiz var. 25’e ulaştığınızda kollajen seviyeleriniz yavaş yavaş azalmaya başlar. Bu şart, sarkan cildin ortaya çıkmasına ve ince çizgilerin başlamasına niçin olur. C Vitamini gibi antioksidanlar genç, sağlıklı görünen cildin korunmasına tezgâhtar olacaktır.

Uyku ve kırışıklık ilişkisi

Uyku ve kırışıklık ilişkisi

Uyku vücudunuzun onarılmasına ve her tarafta yapılandırılmasına yardımcı olur. aynı zamanda, emrindeki veya karnınızın üstünde uyursanız, yüzünüze kırışıklıkların ortaya çıkmasına katkıda bulunabilecek baskıyı fark etmeden de olsa uygularsınız.

Cildiniz 3 katmanlıdır

Cildiniz 3 katmanlıdır

Deri hakkında her zaman tek katman gibi konuşuruz, oysa üç katmandan oluşur; epidermis, dermis ve hipodermis.

Cilt sıcaklığı düzenlemeye yardımcı olur

Cilt sıcaklığı düzenlemeye asistan olur

Cildiniz kan dolaşımıyla sıcaklığı düzenleyebilir. Kan damarlarınız cildi genişlettiğinde ısı kaybına müsade verir, damarlar daraldığında ısıyı korumaya tezgâhtar olur.

Cildinizdeki koyu lekeler...

Cildinizdeki koyu lekeler…

20’li yaşlardan başlayarak geniş spektrumlu SPF 15 veya üstü giymek son derece önemlidir. Güneş lekeleri cildinizde hızlı bir şekilde ortaya çıkabilir ve daha artı güneşe maruz kalma ile artabilir.

Her dakika binlerce cilt hücresi dökeriz

Her dakika binlerce cilt hücresi dökeriz

Dakikada 30.000 ile 40.000 arasında cilt hücresi dökeriz.

Cildinizin kalınlık seviyeleri değişir

Cildinizin kalınlık seviyeleri değişir

Göz kapaklarınız en ince cilde sahipken, ayaklarınızın tabanı ve avuç içleri yapı olarak en kalındır.

Cilt tiplerini değiştirebilirsiniz

Deri tiplerini değiştirebilirsiniz

Aynı cilt tipine sahip olsanız bile, tüm yaşamınız boyunca hormonal dengesizlik, iklim değişikliği ve yaş gibi şeyler cildinizin bir türden diğerine geçmesine niçin olabilir.

Genetik, cildinizin nasıl yaşlandığını belirlemez

Genetik, cildinizin nasıl yaşlandığını belirlemez

Güneşe maruz kalma erken yaşlanmanın yaklaşık yüzde 90’ını oluşturabilir ve kirlilik ve sigara içmek gibi diğer faktörler cildinizin yaşlanma hızını etkileyebilir. Yani çevresel faktörler, deri yaşlanmasında; kalıtımsal faktörlerden daha büyük rol oynar.

Vücudunuzdaki en büyük organdır

Vücudunuzdaki en büyük organdır

Cildiniz 22 metrekarelik bir alana yayılıyor, bu da onu en büyük ikinci organınız olan karaciğerden kayda değer ölçüde daha büyük bir organ olduğu anlamına geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.