DOLAR 32,5580
EURO 34,9769
ALTIN 2.426,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

“Sarmal” sergisi yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı

11.01.2018
A+
A-
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın açılış sergisi Sarmal, yoğun ilgi nedeniyle 21 Ocak’a kadar uzatıldı. 13 Eylül’de açılan Sarmal’ı şu ana kadar 55 bine yakın kişi gezdi. Sarmal Sergisi toplam 403 parça; sikke, heykel, resim, fotoğraf, video art gibi farklı eserlerden oluşuyor.

İstiklal Caddesi’nde 1964 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapı Kredi Kültür Sanat binası, Eylül 2017’de 4 yıl süren yenileme çalışmalarından sonra tamamı Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan oluşan bir sergiyle açıldı.

Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği “Sarmal” sergisi, Yapı Kredi’nin koruyucu koleksiyonerlik anlayışını ve kültür sanat birikimini yansıtıyor. Tamamı Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan oluşan sergide toplam 403 parça; sikke, heykel, resim, fotoğraf, video art gibi farklı eserlerden oluşuyor.

Karagöz koleksiyonundan antik sikkelere, modern resimden güncel sanata, gölge oyunu figürlerinden Selahattin Giz’in fotoğraflarına geniş bir yelpazede eserlerin yer aldığı “Sarmal”da ilk kez sergilenen eserler de bulunuyor. Bunlardan; ilk Türk kadın ressam Mihri Müşfik’in otoportresi ve 3. Selim’in müzik defteri, kültür sanat sakinleri ile ilk kez buluşuyor. Estergon Kalesi’nin sancağı ve İstiklal Caddesi’nin sesinin üç boyutlu halinin görülebileceği eserler de sergide öne çıkıyor.

( Bruno Barbey, Avrasya Maratonu, 2009 )

12 başlık altında toplanan ve eski – yeni, geçmiş – gelecek kavramları çerçevesinde tasarlandığı için “Sarmal” adı konulan sergi, eserlerinin çeşitliliği ve tarihsel dönemlerinin farklılığıyla geniş bir yelpaze sunuyor. Günümüz şairleri ve yazarlarının bu eserlerle iletişim kurarak çağımızın sorunlarını kendi yorumlarıyla tartışmaya açtıkları sergi, bir bakıma kurumun yayıncılık alanındaki çalışmalara da atıfta bulunuyor.

İstiklal Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarına rağmen açıldığı 13 Eylül tarihinden bu yana 55 bine yakın kişinin gezdiği Sarmal, 21 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak gezebilirler.

Serginin ziyaret saatleri:

Pazartesi – Cuma: 10:00 – 19:00

Cumartesi: 10:00 -18:00

Pazar: 12:00 – 18:00

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.