Erzincan Sempozyumu: Anadolu’nun Kilit Noktasında Birlik ve Kardeşlik Ateşi
Erzincan Sempozyumu: Anadolu’nun kilit noktasında birlik ve kardeşlik ateşini yakan, bilimsel değerlerle dolu bir buluşma.
Uluslararası seviyede düzenlenen ve 23 ülkeden katılımın gerçekleştiği sempozyum kapsamında Erzincan’da önemli bir an yaşandı. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’nde yapılan törende, konuklar arasında yer alan farklı kültürlerden gelen katılımcılar için birlik ve kardeşlik duygusunu simgeleyen bir ateş yakıldı.
Etkinliğin ana hatları Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün himayesinde, Valiliğin öncülüğünde ve Belediyenin katkılarıyla gerçekleştirildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ev sahipliğinde yürütülen sempozyum, yine üniversitenin işbirliğiyle sürdürüldü. Aşkın ve paylaşımın simgesi haline gelen ateş, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın ile Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu tarafından birlikte yakıldı.
EBYÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Kaya, törende yaptığı konuşmada, yakılan ateşin Türk dünyasının birleştirici unsuru olduğuna vurgu yaptı. Etkinliğin sonunda halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle program son buldu.
Kaynaklar: AA / Emin Ferhat Sevilir; Kültür Sanat; Haberler.com