Sarıgöl’de Geleneksel Türk Okçuluğu Kurslarıyla Gençler Hızla Gelişiyor
Sarıgöl’de geleneksel Türk okçuluğu kurslarıyla gençler hızla gelişiyor; odaklı eğitim, beceri ve tarih bilinciyle geleceğe güvenle bakıyorlar.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan Geleneksel Türk Okçuluğu kursları, katılımcıların kısa sürede kaydettiği ilerlemeyle dikkat çekiyor. Yaz aylarında açılan spor okulları kapsamında her yaştan yaklaşık 100 kursiyer, okçuluk ata sporunu öğrenmenin heyecanını yaşıyor.
Geleneksel Türk Okçuluğu Usta Öğreticisi Hakan Kuruca, kursa katılan öğrencilerin hızla hedeflerine ulaşabildiklerini ifade ediyor. Kursiyerler, eğitimler sayesinde hedefleri tam isabetle vurmayı öğreniyor ve derslerde merak ettikleri konuları sık sık sorarak kendilerini geliştirme yolunda ilerliyorlar. Yaz tatili boyunca devam eden program, çocuk ve gençlerin boş zamanlarını spora yönlendirmek ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla sürdürülüyor.
Kuruca, “Okçuluğa büyük ilgi gösteren gençlerimiz, kurslar sayesinde ata sporumuzu sevdirmek ve onları sporla meşgul etmek üzere hareket ediyorlar” diye konuştu. Sarıgöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise yaz boyunca sürecek kursların, bölgedeki çocuk ve gençleri sporla buluşturmaya devam edeceğini belirtti.