Diyarbakır’da Vakıflardan Hasta Ziyaretleri ve Çocuklara Sevgi Eli
Diyarbakır’daki vakıfların hasta ziyaretleri ve çocuklara sevgi eli; umut dolu hikayeler, dayanışma ve sosyal yardımın kalbi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri son günlerde hastaları ziyaret ediyor ve çocuklara çeşitli ikramlar sunarak sevgi dolu hediyeler dağıtıyor. Osmanlı dönemindeki vakıf geleneğinin günümüzde de canlı bir kültür olarak sürdürülmesi, toplumun dayanışma ruhunu yansıtıyor.
1871 yılında kurulan Feyzi Efendi bin Hasan Vakfı bu köklü geleneğin günümüze taşınan önemli örneklerinden biridir. Vakıf kaydında yer alan bir şart, Ayın ilk cuma gününde hasta bireylere mevsim meyvelerinin dağıtılması olarak ifade edilmiştir. Bu uygulama, Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören çocuklar ile onları yalnız bırakmayan refakatçiler için meyve ikramını ve çocuklara oyuncak hediyelerini kapsayacak şekilde yeniden hayat buldu.
Vakfın temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteklediği bu tür projelerin yalnızca maddi yardımdan ibaret olmadığını; iyilik, şefkat ve toplumsal sorumluluk bilincinin hatırlanmasına vesile olduğunu belirten Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir, her yardımın gönüllülük ve içtenlik taşıdığını vurguladı. Yardımın büyüğü küçüğü yoktur; önemli olan, gönülden gelen katkının toplumu bir sevgi zinciriyle birbirine bağlamasıdır.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı, Haberler.com