Erzincan’da Karla Mücadele: Başköy Yollarında Yoğun Çaba
Erzincan’da Karla Mücadele: Başköy Yollarında yoğun çaba, ekiplerin güvenli ulaşım için gösterdiği özverili çalışmalar ve güncel yol durumu.
Erzincan’da kar sürprizlerle dolu bir tabloya dönüştü. Başköy kara yolunda kara kalınlığı yer yer 4 metreyi aşıyor ve ekipler, kapalı olan yoları yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü 164. Erzincan Şube Şefliği’nin ekipleri, özellikle yüksek rakımlı kesimlerde çalışmaları sürdürüyor.
Nisan ayına rağmen kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde, köy ve yayla yollarını açmak için karla mücadele ekipleri aralıksız görev başında. Sipikör Geçidi’nin yaklaşık 2 bin 390 metre rakımlı kesimlerinde, Erzincan-Başköy yolundaki ulaşım kapanması, ekiplerin zorlu hava koşullarıyla mücadele etmesini gerektiriyor.
Kar kaplanları olarak adlandırılan iş makineleri ve greyderler, kar yüksekliğini aşan bölgelerde ilerleyerek ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Yolun büyük bir kısmı açılarak kesintisiz ulaşım hedefi doğrultusunda kar temizleme çalışmaları devam ediyor.
Kaynaklar: AA / Özgür İlhan; Haberler.com