DOLAR 32,3612
EURO 34,7842
ALTIN 2.400,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

SAMÜ’de 400. Açık Kalp Ameliyatı Kutlandı

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde yıl başından bu yana 400. açık kalp ameliyatının gerçekleştirilmesi dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programdaki konuşmasında, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinde yılda 400 açık kalp ameliyatı yapılmış olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

13.12.2023
A+
A-

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde yıl başından bu yana 400. açık kalp ameliyatının gerçekleştirilmesi dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programdaki konuşmasında, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinde yılda 400 açık kalp ameliyatı yapılmış olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Hastaların geçen yıllarda Samsun’da tedavi olamadıklarında İstanbul ya da Ankara’ya gittiklerine işaret eden Aydın, “Biz sağlık için, ameliyatlar için şehir değiştirmenin yolunu kapattık. Çünkü devletimiz sağlığa ciddi anlamda yatırım yapıyor. Bunun karşılığında sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız ve onların yardımcıları ile idarecisi olarak bizim görevimiz, bu yatırımın karşısında insanımıza en kaliteli ve verimli şekilde sağlık hizmeti sunmak. 400’üncü açık kalp ameliyatını gerçekleştiren ekibe şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ereren de Türkiye’de yılda 60 binin üzerinde açık kalp ameliyatı yapıldığını dile getirdi.

Sadece İstanbul’da açık kalp ameliyatı yapılan 234 merkez bulunduğunu anlatan Ereren, “Samsun’da 2011’den itibaren 5 hastanede açık kalp ameliyatı yapılıyor. Sadece Samsun’dan değil Amasya, Sinop, Çorum ve çevre illerden de ciddi anlamda hasta geliyor ve açık kalp ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 365 ameliyat yapınca, ‘400 de olur mu?’ diye konuşmuştuk. 400 oldu ve devam ediyor. Bu sene herhalde 430’larda bitireceğiz. Bütün bunların arkasında çok büyük bir emek var, çok büyük bir ekip var.” dedi.

“Bir kalp merkezinde yapılan bütün işlemler burada yapılmaktadır”

Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Arslan ise hastanede kompleks vakalara da müdahale edildiğine dikkati çekerek “Bir kalp merkezinde yapılan bütün işlemler burada yapılmaktadır. Bunu arkamızdaki güçle yapabiliyoruz. İlk kurulduğunda butik bir hastaneydi burası. Şu anda Samsun’un en büyük kalp merkezi haline getirdik.” diye konuştu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İlker Hasan Karal da bu ameliyatların ekip işi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Anestezi ekibinden hasta bakıcısına kadar tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Devlet kurumlarına ve bizlere güvenen hastalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Sağlıklarını ihmal etmeyip kontrolüne gelip uygun tedavileri hastanemizde alabileceklerini hatırlatmak istiyoruz. 400. açık kalp cerrahisi geçen hafta itibarıyla yapıldı. Karadeniz’de ve diğer hastaneler dahilinde bu kadar yüksek açık kalp cerrahisi ameliyatı yapan ilk merkez olduk. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağıdır.”

Program sonunda hastaneden emekli olan veya başka bir sağlık merkezine giden doktorlara plaket verildi.

Kaynak: AA / Güncel
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.