DOLAR 32,2613
EURO 34,8164
ALTIN 2.411,60
BIST 10.266,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Samsung The Wall! Bu nasıl bir televizyon!

11.01.2018
A+
A-

Las Vegas’da düzenlenen CES 2018 kapsamında görücüye çıkan The Wall,Samsung’un yeni microLED teknolojisini kullanıyor. Üretim maliyetleri çok yüksek olan OLED yerine alternatif üretme çabasında olan Samsung, QLED teknolojisinden sonra microLED ile karşımızda.

CES 2018 hakkındaki tüm haberlerimiz için tıklayınız

Akıllı telefonların en gözde trendi haline gelen çerçevesiz ekrandan nasibini alan Samsung’un yeni televizyonu içinde çerçevesiz dersek yanılıyor olmayız. 146 inçlik devasa boyutuyla da adından da anlaşıldığı üzere bir duvarınızı televizyonunuza adamanız gerekecek.

146 inçlik bu devasa televizyonun detaylarına baktığımızda ise kare şeklinde birden fazla ekranın birleştirildiğini görüyoruz. 4K çözünürlüğündeki bu paneller sayesinde ekranınızı modüler olarak da kullanmanız mümkün.

MicroLED ekran nedir?

Samsung’un yeni televizyonunda kullanılan microLED teknolojisi, mikroskopik derecede yani yaklaşık olarak 100 mikrometre boyundaki LED’leri ifade ediyor. Her bir piksel bu mikroskopik LED’lerden oluşurken, her bir mikroskopik LED kendi ışığını yayabiliyor.

Bunun sonucundaysa herhangi bir arka ışıklandırmaya gerek kalmadan çok daha derin siyahlar ve çok daha zengin renkler elde ediliyor. Tabi bu mikroLED’lerin yüksek enerji verimliliğine sahip olduğunu ve çok daha uzun ömürlüğü olduğunu da söylemek gerek.

Üzücü haberse bu televizyonun halen konsept aşamasında olması. Üretim aşamasında bir takım sıkıntılar yaşandığı belirtilen Samsung’un yeni nesil televizyonunun yılın ikinci yarısında piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.