DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Samsung QLED TV modelleri bir prensip imza attı Bu yıla da damgasını vuran Samsung QLED TV modelleri, akıllı televizyon piyasasını değiştirecek. Yeni…

27.04.2020
A+
A-

4K ve 8K görüntü kalitesine sahip olan modellerini öne süren Samsung, iki önemli büyük kuruluştan sağlık durumu sertifikası aldı. Güney Koreli teknoloji devinin elde ettiği sertifikaların fotobiyolojik emniyet ve göz sağlığı ile alakalı olduğu belirtildi.

ABD’li emniyet bilimi şirketi Underwriters Laboratories ile Alman Verband Deutscher Elektrotechniker (Elektrik, Elektronik ve Veri Teknolojileri Birliği) kadar ödüllendirilen Samsung, bu sertifikaların detaylarından bahsetti.

LED altyapısına sahip olan ekran modellerini deneme ettiren Samsung, bu modellerin fotobiyolojik LED tehlikesi taşımadığını duyuru etti. Bilindiği üzere çoğu LED ışığının insan gözü için zararlı olduğu biliniyor.

Ayrıca tene de hasar verebilen bu ışıklar, cilt kanserini de tetikleyebiliyor. ABD’li güvenlik şirketinden “fotobiyolojik LED tehlikesi mevcut değil” belgesini bölge başarılı şirket, Alman markasından ise “göz güvenliği” belgesini aldı.

Bu sayede zeki televizyon pazarında eşi sanki görülmeyen bir başarıya erişen Samsung, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından koyulan standartlara uyan ve bu sertifikaları elde eden birincil marka oldu.

Samsung’un devlete ait sitesinden yapılan açıklamada 65Q90T 4K ve 65Q900T 8K ikilisinin test edildiği duyuruldu. 2020 QLED TV serisi arasında bulunan bu modeller; ultraviyole ışınlar, kızılötesi ışınlar ve mavi ışık filtreleri konusunda yoklama edildi.

Samsung, parlaklık ve ışık yoğunluğu konusunda en dinç performansı sunan cihazlarından hatasız bir  hizmet bekliyor. Zira firmanın amacı keza gözlerin görme kabiliyetine hasar vermemek keza de düzgün izleme deneyiminin kalitesini düşürmemek.

Son olarak iki kuruluşa da teşekkür eden Samsung, bundan böyle ürün geliştirme konusunda kullanıcıların güvenliğini daha çok düşüneceğini ve bu meseleyi öncelik haline getireceğini söyledi. Sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.