DOLAR 32,2769
EURO 34,6976
ALTIN 2.409,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Samsung Galaxy S20 serisi şaşırtmaya devam ediyor Samsung Galaxy S20 serisi satışları için yayımlanan yeni bir rapor epeyce uyarı çekti. Peki Güney …

20.04.2020
A+
A-

11 Şubat 2020 tarihinde satışa sunulan yeni amiral gemisi serisi, Samsung’un en çok umut bağladığı serilerden birisi olarak karşımıza çıkmıştı. Mart ayında paylaşılan bir raporda bu serinin bekleneni veremediği ortaya çıkmıştı.

Bu ay için ortaya sunulan rapor ise geçtiğimiz aydan bambaşka yok. Zira Samsung’un beklentilerini karşılama hususunda tekrar isteneni veremeyen Galaxy S20, Galaxy S20 Plus ve Galaxy S20 Ultra adına işler o kadar iyiye gitmiyor.

Yonhap News göre bahşedilen bilgilere kadar Galaxy S20 serisi, Galaxy S10 serisinin ardından kalmaya devam ediyor. Güney Koreli kaynaklar, bunun sebebini COVID-19 salgınına ve zeki telefonlara olan düşük rağbete bağlıyor. Peki Samsung Galaxy S20 serisi satışları ne durumda?

Corona virüsü yüzünden üretimlerin düşmesi, tüketime de yansıdı. Bu bağlamda Galaxy S20 serisi de bundan etkilendi. Yayımlanan bir önceki raporda Galaxy S20 serisi satışlarının Galaxy S10 serisi satışlarının yalnızca yüzde 60’ına erişebildiği açıklanmıştı.

Samsung, S20 ailesinin satmak rakamlarını az önce açıklamasa da paylaşılan en güncel rapor durumu özetliyor. Zira bir önceki raporda yüzde 60 olan oran arttı. Kısacası Galaxy S20 satışları, Galaxy S10 satışlarının yüzde 80’ini yakaladı.

Beklenmeyen düşük rakamlar dolayısı ile kâr beklentisini düşük tutan Samsung, 2020’nin birincil çeyreğinde takriben 2 milyar dolar etkinlik kârı bekliyor. Son olarak Samsung, bu ayın sonunda S20 ailesine dair bir izah etme yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.