DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Öğrenciler için olmazsa olmaz teknolojiler

16.09.2018
A+
A-

Dolu dolu geçen bir yaz tatilinin ardından, okullara dönüş vakti geldi. Artık, yoğun bir tempo ile geçecek olan eğitim ve öğretim yılına odaklanmanız gerekiyor. Bu süreçte, eğitim hayatınızı destekleyecek şeylerden faydalanmanız son derece önemli. Hayatınızın her anında yanınızda olan teknolojiler, okul hayatınızda da en büyük yardımcınız olabilir. Eğlence ve sosyal medya için kullandığınız teknolojilerden nasıl faydalanabilirsiniz? Öğrenciler için olmazsa olmaz teknolojiler

Öğrenciler için olmazsa olmaz teknolojiler

En son teknolojileri, cebinizde, çantanızda ve evinizde sürekli olarak barındırırken, eğitim hayatı için hiç kullanmadınız mı? Bu yazımızdan sonra, o güzel teknolojilere ve cihazlara daha farklı bir gözle bakabilirsiniz. Evinizde  kullandığınız bilgisayarlar, eğitim hayatınızın en önemli parçalarından biri olmaya aday. İnternet bağlantısı ile öğrenmek istediğiniz her şey, en ince ayrıntısına kadar parmaklarınızın ucunda. Bu şekilde düşünmediniz mi? Artık bakış açınız değişebilir. Bilgisayarınızı kullanarak yapabileceğiniz tek şey internet üzerinden bilgi almak değil. Çalışmalarınızı üretebilir, sürdürebilir ve hatta en baştan başlayıp geliştirebilirsiniz. Tasarım odaklı bir bölümde okuduğunuzu düşünün. Elinizdeki muhteşem bilgisayarlar ve teknolojiler sayesinde, tasarım becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bununla da yetinmek olmaz. Bilgisayarlar yardımı ile öğrenmek istediğiniz konuları, interaktif şekilde de öğrenmeniz veya öğrendiklerinizi başka insanlara aktarmanız mümkün. Kısacası, bir bilgisayarınızın olması veya sahip olduğunuz bilgisayarı eğitim ve öğretim hayatınız için olmazsa olmaz bir teknoloji. Eğer, bugüne kadar, internette sörf yapmak, oyun oynamak ve film izlemek gibi hobi amaçlı kullanımlara yöneldiyseniz, bu yılki eğitim hayatınızı şekillendirirken, size bilgi dünyasının sonsuz kapılarını açacak olan bilgisayardan ve internetten daha verimli şekilde faydalanmaya başlayabilirsiniz. Bilgisayarlarınızda kullanacağınız, bulut depolama servisleri, Office, Photoshop, 3D Max gibi üretkenlik yazılımları da en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır. Hepimizin çocukken kullandığı “bilgisayar ile ders çalışmak” istiyorum cümlesini gerçekleştirmenin tam zamanı!

Öğrenciler için olmazsa olmaz teknolojiler! Cebinizdeki bilgisayarlar, telefonlarınız!

Akıllı telefonlar, sundukları özellikler ile günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Çoğumuz, tıpkı sizler gibi, gündelik hayatımızda, sosyal medya, internet ve eğlence amaçlı kullanıyoruz bu muhteşem aygıtlar. Peki, eğitim hayatınızda, akıllı telefonlardan faydalanmayı hiç denediniz mi? Eğer cevabınız hayır ise, sizlerin fikrini değiştirecek bir kaç cümle kurmak istiyoruz. Akıllı telefonların, uygulama mağazaları, eğitim hayatınızın her noktasına pozitif etki yaratacak binlerce ve hatta çok daha fazla uygulamayı hizmetinize sunuyor. Okuduğunuz okul veya bölüm, ister sayısal, isterse sözel, ister yabancı dil odaklı olsun, uygulama mağazalarında yer alan milyonlarca uygulama arasından, işinize en çok yarayanı bulmanız, sadece bulmayı ne kadar çok istediğiniz ile alakalı! Akıllı telefonların, güçlü kameralarını, adeta bir tarayıcı gibi kullanıp, not almanız gereken uzun yazıları ve dökümanları, telefonunuza kaydedip, dilediğiniz her yerde, ihtiyacınız olduğu her an bakılabilecek hale getirebilirsiniz. Üstelik, bu tip yazılımların çoğuna ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz. Akıllı telefonlarınızın yetenekleri bununla sınırlı değil. Sizlere sunduğu ses kayıt uygulamaları sayesinde, önemli ders notlarını yazılı bir şekilde kaydetmek yerine, sesli bir şekilde saklayabilirsiniz. Yine ihtiyacınız olduğu durumlarda, bu sesli notları dinleyebilmek, kafanıza takılan konuları çözme konusunda size çok bir fayda sağlayacaktır. Mobil uygulamalar ile çok daha zengin hale gelen telefonlar, eğitim hayatınızın değişmez birer parçası olmaya aday. Tek yapmanız gereken şey ise, size lazım olan uygulamaları kullanmak olacak. Peki, telefon ekranı küçük geliyorsa, ekranı boyutunu biraz daha büyütüp tabletlere geçiş yapalım mı?

Öğrenciler için olmazsa olmaz teknolojiler! Tabletleri defter gibi kullanmaya başlayın!

Tabletler, dizüstü bilgisayar taşımak istemeyenlerin imdadına yetişen en çözüm odaklı teknoloji ürünlerinin başında geliyor. Özellikle de, kalem ile desteklenen bir tablet, bir öğrencinin en çok kullanacağı cihazlardan biri olabilir. Bir iPad Pro sahibi olduğunuzda, tüm notlarınızı tıpkı bir defter gibi iPad üzerinde not alıp, keyifli bir biçimde saklayabilirsiniz. Dilediğiniz an, istediğiniz her yerde bu bilgilere tekrar ulaşabilmeniz de son derece önemli bir avantaj. Elinizin altında olacak bir tablet, sadece yazılı notlar için değil, görsel notlar için de faydalı olacaktır. Üstelik, tabletler için hazırlanan office ve diğer üretkenlik yazılımları, bilimsel hesap makineleri gibi çok fonksiyonlu yazılımlar sayesinde de, çantanızda onlarca kitap veya ekipman taşımak yerine tek bir tablet ile tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Eğitim hayatının bir de eğiticiler tarafından bakmak gerekiyor. Öğretmenlerimiz için, yukarıda saydığımız cihazlar yeterince faydalı olacaktır ancak bundan fazlası da var. Bunların başında, projeksiyon cihazları geliyor. Okullarda kullanılan projeksiyon cihazları, küçük ekranlı televizyon veya monitörler yerine kullanılabilecek en mantıklı çözümlerin başında geliyor. Kocaman bir duvara projeksiyon yardımı ile yansıtacağınız görüntüler, küçük sınıflardan devasa konferans salonlarına kadar, anlatacaklarınızın ve öğreteceklerinizi her yerde kullanılabilir ve daha net görünür olmasını sağlayacak. Teknoloji, eğitim hayatınızın değişmezlerinden biri olmak için sizleri bekliyor. Yapmanız gereken tek şey, akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların sadece eğlence amaçlı kullanılmadığını anlamak ve eğitim hayatınıza ne kadar yardımcı olabileceklerini düşünmek. Sonrasında ise, bu muhteşem cihazlara ihtiyacınız olan yazılımları kurmak ve onlardan en verimli şekilde faydalanmak kalıyor. Tüm öğrencilerimize, başarılar ile dolu bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. Teknoloji her zaman yanınızda olsun!  

The post Öğrenciler için olmazsa olmaz teknolojiler appeared first on Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net.

]]>

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.