DOLAR 32,3441
EURO 34,8731
ALTIN 2.377,97
BIST 10.209,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Samsung Galaxy M31 vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro Samsung Galaxy M31 vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda her iki cihazın…

17.08.2020
A+
A-

Son zamanlarda sizlerden gelen istekler sonrası bu içeriği oluşturmaya karar verdik. Popüler 2 cep telefonunu bu video da karşılaştırıyoruz. Uygun fiyatlarıyla ve özellikleriyle kullanıcılar tarafından fazlasıyla beğenilen bu cihazlar kullanıcısına neler sunuyor? Dilerseniz sizi daha fazla uzatmadan video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler

Samsung Galaxy M31’i nereden satın alabilirim?

Samsung Galaxy M31’i buraya tıklayarak Hepsiburada üzerinden satın alabilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro’yu nereden alabilirim?

Redmi Note 9 Pro’yu buraya tıklayarak Hepsiburada üzerinden satın alabilirsiniz.

Samsung Galaxy M31 özellikleri ile kullanıcısına neler sunuyor?

Samsung Galaxy M31’in ekranına bakacak olursak ön tarafta 6.4 inç büyüklüğünde SUPER AMOLED  bir panel  ile karşılaşıyoruz. Bu ekran FHD+ çözünürlüğünde ve 403 ppi değerine sahip. Ekran tarafında bu cihazı en belirgin özelliklerinden biri AMOLED panele sahip olması. Bu cihazın ekranı deneyim tarafında kullanıcısını üzmüyor. Cihazın yan tarafında ve arkasında plastik bir malzeme kullanılmış.

Arka tarafta ek olarak cihazın parmak izi okuyucusu ve dikdörtgen içerisinde yer alan 4 adet kamerası yer alıyor. Tasarım dili olarak oldukça başarılı olan cihaz gücünü  Samsung Exynos 7 Series 9611 işlemcisinden alıyor. Genel olarak kullanıcısına akıcı bir deneyim sunan bu işlemci oyun performansında da kendini öne çıkartıyor. İşlemciye ek olarak bu cihazda 6 GB RAM ve 128 GB depolama yer alıyor. Günümüz koşullarında bu RAM ve depolama alanı gayet yeterli olacaktır.

Kamera detaylarına bakacak olursak Galaxy M31’in ana kamerası 64 Megapiksel  çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Bu ana kameraya 8 Megapiksel çözünürlüğünde 123 dereceye sahip bir geniş açı kamerası, bir adet 2 Megapiksel çözünürlüğünde makro ve bir adet derinlik algılayıcı kamera eşlik ediyor. Bu cihazın kameraları ile ek olarak 4K 30 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz.

Batarya detaylarına bakıldığında ise Samsung Galaxy M31’de 6.000 mAh büyüklüğünde bir devasa bir batarya bulunuyor. Genel ve oyun kullanımı için oldukça başarılı olan bu batarya 15W hızlı şarj desteği ile birlikte geliyor. Bağlantı olarak da cihazda Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 ve NFC teknolojileri yer alıyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro özellikleri

Ekrandan başlayacak olursak cihazın ön tarafında 6.67 inç büyüklüğünde IPS LCD bir ekran yer alıyor. Bu ekran FHD+ çözünürlüğünde ve 395 ppi değerine sahip. Tasarım tarafında ise cihazın ön kamerası Galaxy M31’den farklı olarak ekranın üst orta kısmına konumlandırılmış. Malzeme olarak cihazın yan taraflarında plastik , arka tarafta ise cam bir malzeme yer alıyor. Eldeki hissiyatı konusunda Redmi Note 9 Pro’nun Galaxy M31’den daha iyi bir deneyimi kullanıcısına yaşattığını söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy M31’DE parmak izi okuyucusu arka tarafta ortada yer alıyordu. Ancak Redmi Note 9 Pro’da bu parmak izi okuyucusu cihazın sağ tarafına konumlandırılmış. Kullanım bakımından konumu oldukça güzel . Cihaz gücünü ise  Snapdragon 720g işlemcisinden alıyor. Oyun ve genel kullanımda oldukça akıcı bir deneyim sunan bu işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB depolama eşlik ediyor. Bu cihazın farklı depolamaya seçeneklerine sahip versiyonları da bulunuyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro’nun ana kamerası 64 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.89 diyafram açıklığına sahip. Performansıyla kullanıcısını memnun etmeyi başaran bu ana kameraya 8 Megapiksel çözünürlüğünde bir geniş açı kamerası, 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir adet makro kamera ve derinlik algılayıcı sensör eşlik ediyor. Kamera performansı başarılı olan bu cihaz ile Galaxy M31 gibi 4K 30 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz.

Telefonun batarya tarafında ise 5020 mAh büyüklüğünde bir batarya ile karşılaşıyoruz. Bu batarya 30W gücünde bir adaptör ile şarj oluyor. Bağlantı tarafında ise Redmi Note 9 Pro’da Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 ve NFC teknolojisi bulunuyor.

Genel olarak baktığımızda kağıt üzerinde özellikler aynı gibi dursa da farklılıklardan sizlere video içerisinde bahsettik. Siz bu 2 cihaz arasından hangisini tercih ederdiniz?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.