DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Intel AMD yarışı giderek büyüyor: Intel i3-10300 Intel AMD yarışı kızışmaya devam ediyor. Son olarak yeni işlemci Intel i3-10300 özellikleri belli oldu…

27.12.2019
A+
A-

Dünyanın önde gelen işlemci üreticileri AMD ve Intel arasındaki rekabet devam ediyor. Her geçen gün performans testleriyle birbirini geçmeye çalışan iki firma arasında, son günlerde AMD öndeydi. Çünkü son nesil Ryzen ve Ryzen Threadripper işlemciler, girdikleri hız aşırtma testlerinde rakibi olan Intel modellerini geçmişti.

Suskun gidişata son vermek isteyen Intel, i3 ailesine yeni bir model kazandırarak kendinden söz ettirmeyi başardı. Hız testleri (Benchmark) sayfasından sızan bilgilere göre Intel Core i3-10300 performans testi sonuçları belli oldu.

Twitter aracılığıyla paylaşılan sızıntıyla birlikte yeni nesil i3 işlemcinin, 4 çekirdekli ve 8 iş parçacığına sahip olduğu ortaya çıktı. 3.8 GHz çalışma hızına sahip olan işlemci, 4.2 GHz hıza da aşırtma yapabilecek. Yine sızan bilgiyle birlikte yeni işlemci, hyperthread (eş zamanlı olarak iş listelerinin çalışması) özelliğine sahip olan ilk i3 oldu. Bu model ailesinde daha önce kullanıma sunulan işlemci i3-9300 olmuştu. i3-9300, 4 çekirdekli ve 3.70 GHz normal hız, 4.30 GHz aşırtma hız ile piyasaya sürülmüştü.

İşlemci hakkında bütün detaylar belli olmasa da test sonuçları, yeni işlemci hakkında bazı fikirler veriyor. AMD Ryzen işlemcilerin hyperthread konusunda önde olmasına rağmen, Intel’in yeni işlemcisi adından söz ettirecek bir değerde performans gösterdi.

Hız testini yapan site tarafından verilen puanlamada, Intel i3-10300 oyun için yüzde 87, masaüstü kullanımı için yüzde 97 ve sunucu kullanımında yüzde 70 oranını yakaladı. Testin detaylarına ait yapılan açıklamada ise işlemcinin aynı anda yapılan işlemlerde başarılı olduğu belirtildi. Buna örnek olarak müzik dinleme, internette gezme ve ofis programları kullanımı gösterildi. Grafik alanındaki 3 boyutlu görüntülerde test yapanları etkileyen işlemci için 16 GB RAM kullanımın yeterli olduğu belirtildi.

Fabrikasyon sürecinde 10 nm ya da 14 nm olması beklenen işlemcinin 2020 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor. Intel i3-10300 fiyatı ise henüz belli olmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.