DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Samsung, Apple ve Huawei rekabetinde son durum!

04.12.2018
A+
A-

Açıklanan rakamlara bakacak olursak, üçüncü çeyrekte satılan akıllı telefonların oranı yüzde 1.4 oranında artarak 389 milyon adede ulaştığını görmekteyiz.

Gartner‘ın raporuna göre ikinci çeyrekte olduğu gibi yeniden liderlik koltuğundan Samsung‘un oturduğunu görmekteyiz. Her ne kadar Samsung liderliğini sürüyor olsa da önceki çeyreğe kıyasla 12 milyon adet daha az telefon sattığını belirtelim.

Apple‘ı son yıllarda tahtından ederek ikinci sırada yer alan Huawei ise, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 9.5 oranındaki pazar payını yüzde 13.4 oranına çıkartarak toplamda 16 milyon adet daha fazla akıllı telefon satmayı başardı.

12 Eylül’de iPhone XR ve iPhone XS modellerini tanıtan Apple ise geçtiğimiz yıla kıyasla pazar payını 0.1 oranda artırarak tabiri caizse yerinde sekti.

Tabloda yer alan bir diğer dikkat çeken firma ise Xiaomi olarak karşımıza çıkıyor. Her geçen gün Apple ve Huawei’ye bir tık daha yaklaşan teknoloji devi, başarılı gidişatını satış rakamlarına da yansıtmış durumda. Gartner tarafından paylaşılan verilere göre, Xiaomi’nin bir önceki çeyreğe kıyasla 7 milyon adet daha fazla akıllı telefon sattığını belirtiliyor.

Huawei Apple Samsung üçüncü çeyrek

Listenin sonunda geldiğimiz de ise akıllı telefon pazarında söz sahibi olan Oppo karşımıza çıkıyor. Yine aynı şekilde yerinde seken Oppo, son zamanlarda piyasa sürmüş olduğu akıllı telefonları ile, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını söyleyebiliriz.

Peki, siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.