DOLAR 32,2580
EURO 34,7019
ALTIN 2.396,86
BIST 10.275,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Yeni M2 Çipli Mac’ler İçin Bir Süre Daha Beklememiz Gerekebilir

02.11.2022
A+
A-

Apple’ın her yılın sonlarına doğru yaptığı lansman etkinliklerinde yeni ürünlerini tanıtmasına alışkınız. ABD merkezli teknoloji firmasının yaptığı lansmanlara geçen yıllar içerisinde oldukça aşina olduk, öyle ki her yıl belli dönemlerde yeni ürünler görmeyi bekliyoruz. Bu ürünlerin arasında elbette Mac cihazlar da yer alıyor. 

Normalde bu ay görmeyi beklediğimiz Mac cihazlar için birkaç ay daha beklememiz gerekebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın açıklamalarına göre; 2022 yılında yeni bir MacBook, Mac Mini ya da Mac Pro cihazı tanıtılmayacak. 

M2 çipli yeni modelleri biraz daha beklemek gerekebilir

Apple M2

Gurman, Apple’ın yeni modelleri tanıtmak için bir süre daha beklemeye karar verdiğini söylerken, bu yıl için yeni bir Mac beklememiz gerektiğinin de altını çizdi. Gurman, “Bana söylenene göre Apple geliştirilmiş modelleri -14 inç ve 16 inçlik MacBook Pro’ların M2 tabanlı versiyonları da dahil- 2023 yılının ilk çeyreğinde tanıtmayı hedefliyor.” ifadelerini kullandı. 

Firmanın son yatırımcı toplantısında Apple CEO’su Tim Cook, Apple’ın yılbaşına kadar olan ürün gamının belli olduğunu söylemişti. Bu da bu yıl yeni bir ürün çıkmayacağını, yılbaşından sonra yeni cihazlar görmeyi bekleyebileceğimizi gösteriyor. 

Daha önce gelen haberlerden Apple’ın 24 çekirdekli Mac Pro versiyonları üzerinde çalıştığını biliyoruz. 76 grafik çekirdeği ve 192GB RAM ile gelecek olan bu modeller muhtemelen çok yüksek fiyatlara sahip olacak. Mac Pro’nun M2 Ultra ve M2 Extreme çipsetlerine sahip olması bekleniyor. Bu çiplerin 2-4 kat daha performanslı olması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.