DOLAR 32,2627
EURO 34,7251
ALTIN 2.398,52
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Samsun’da Saathane Meydanı yeni çekim noktası

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi bir dönüşüm projesi uygulanan Saathane Meydanı, alışverişin yanı sıra 7’den 70’e her yaş grubundan insanın nefes almak için uğradığı bir meydan haline geldi.

25.12.2023
A+
A-

Osmanlı mimarisinin önemli eserlerini bünyesinde barındıran Saathane Meydanı’nı turizme kazandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Tarihi bir dönüşüm projesi uygulanan Saathane Meydanı, yapılan yeni çalışmayla birlikte yeni bir konsepte de kavuştu. Ticaretin kalbinin attığı bir nokta olan Saathane Meydanı, artık sosyal yaşamında canlı olduğu bir yer haline geldi.

Saathane Meydanı Projesi’ne kendi hizmet binasını da dahil eden Büyükşehir Belediyesi, söz konusu 5 katlı binayı yıkmasının ardından yerine yapılacak Ticaret Merkezi’nin inşaatı ise hızla devam ediyor. Yapımı devam eden Ticaret Merkezi’nde 206 araç kapasiteli iki katlı otopark, 19 mağaza ve 5 adet restoran yer alacak.

Ayrıca halk arasında “Mavi bina” olarak anılan 8 katlı iş merkezinin yıkılmasının ardından yerine yapılan Sümbül Konağı’nın inşaatı da tamamlandı. İç mimarisi ile ilgili son rötuşların yapıldığı Sümbül Konağı dışındaki ışıklandırması ve estetik görünümü ile Saathane Meydanı’na renk kattı. Konak, iç tefrişatının yapılmasının ardından hizmete girecek.
Öte yandan Saat Kulesi çevresinde bulunan ve meydanın tarihi dokusuna uyum sağlamayan yapıların yıkılmasının ardından yerine yapılan yeni yapılarda açılan işyerleri ile birlikte bölgedeki ticaret daha da hareketlendi. Bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde dönüşümünü amaçlayan proje kapsamındaki çalışmalar hızla devam ediyor.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.