DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C

Salisilik Asit ve Benzoil Peroksit: Akne tedavisi için hangisini kullanmalısınız?

17.06.2020
A+
A-

Salisilik asit nedir ABONE OL

Salisilik asit nedir?

Salisilik asit hem yüksek oranda keratolitik ayrıca de komolitik olan bir beta hidroksi asittir.

Bu çağırmak oluyor fakat, yalnızca cildin yüzeyindeki ölü cilt hücrelerini eritmekle kalmıyor, bununla birlikte gözeneğe girebiliyor, yağı çözebiliyor ve içindeki akneye neden olan kalıntıları parçalayabiliyor.

Bir diğer bonus özelliği, yağda çözülebilir olmasıdır, böylece gözeneklere varmak ve ilk elden çalışmaya açılmak için en yağlı cilt tiplerde bile işe yarayacak olmasıdır.

Benzoil peroksit nedir

Benzoil peroksit nedir?

Benzoil peroksit cildin yüzeyindeki bakterileri öldürür ve akne lezyonlarındaki iltihabı da azaltır.

Cildimiz benzoil peroksite tolerans göstermiyor. böylece, her gün kullansanız bile her zaman etkin olacaktır.

Salisilik asit ve benzoil peroksit arasındaki farklar nelerdir

Salisilik asit ve benzoil peroksit arasındaki farklar nelerdir?

Her iki mahsul de akne ile savaşan süper kahramanlar olmasına karşın, ayrı akne kaynaklarını amaç alır.

Salisilik asit, aknenin esas nedenlerine odaklanmak için deri yüzeyinin altında bir eksfoliant olarak çalışır, benzoil peroksit ise yüzeyde kalır.

Benzoil peroksitin ciltte kuruluğa niçin olma olasılığı birazcık daha yüksektir. Fakat salisilik asitten daha süratli etki gösterir.

Benzoil peroksit, genel olarak bakteriler kadar kolonize edilen daha enflamatuar akne için çare edicidir. Salisilik asit ise siyah noktalarda ve beyaz noktalarda kendisini kanıtlar.

İkisi de akneye karşı oldukça etkilidir ve birini diğerine seçme kararı deri tipine, bileşen konsantrasyonuna ve kullandığınız ürün türüne dayanmalıdır.

Cildiniz özellikle hassassa veya kuru olma eğilimindeyse, düşük konsantrasyonlu bir salisilik asit tedavisine başlayabilirsiniz.

Aknenize tüm cephelerde saldırmak için her ikisi de düşük konsantrasyonlu şekilde kullanabilirsiniz.

bununla birlikte, hassas cilt tipleri bilhassa birlikte kullanıldığında her iki ürünün konsantrasyonlarına uyarı etmeli ve birini diğerinin üstüne uygulamaktan kaçınmalıdır.

Benzoil peroksitin cilt üzerindeki kurutma etkisine ilave olarak, daha yüksek konsantrasyonlar da cildi ağartma eğilimi de gösterebilir. Hatta yalnızca cildiniz değil, değdiği kumaşları bile beyazlatabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.