DOLAR 32,3006
EURO 34,9549
ALTIN 2.446,53
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Dermatologlara kadar dudaklarınızı ısırmayı nasıl durdurursunuz?

07.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Birçoğumuz stresli veya endişeli olduğumuzda bilinçsizce dudaklarımızı ısırmaya hatta ‘yemeye’ başlıyoruz.

Sahiden dudaklarımızı ısırmamızın tek nedeni duyduğumuz vesvese problemleri veya gerginlik değil. Kuruluk sebebi ile pul pul olmuş bir cildin de bu problemde büyük bir etkisi var.

Dudaklarınızı ısırmayı bırakmaya kararlıysanız, uzmanların verdiği ipuçları için okumaya devam edin.

Tetikleyicilerin farkına varın

Tetikleyicilerin farkına varın

Bu sorunun üstesinden gelmenin anahtarı tetikleyicileri tanımlamaktır.

Bilgisayarınızın başında otururken ve önemli bir işi halletmeye çalışırken kendinizi dudaklarınızı ısırır halde bulursanız, fikrinizi hemen değiştirin!

Bunun yerine çiğnemek için zararsız bir şey bulun. En belirgin seçenek şeker olabilir. Distraksiyon tedavisi doğrusu iyi sonuç verebilir.

Stres seviyenizi azaltın

Stres seviyenizi azaltın

Stres bir tetikleyici ise, stres seviyelerini azaltmanın yollarına bakın.

Alıştırma ve meditasyon bu konuda fazla yardımcı olabilir. Fakat şiddetli dudak ısırma vakaları tıbbi bir tahlil gerektirebilir.

Dudaklarınızı temizleyin

Dudaklarınızı temizleyin

Dudakların temizlenmesi, kirin gün içinde birikmesini önlemek için yüzün geri kalanı için olduğu kadar önemlidir.

Dudaklarınız üzerinde kalan ve birikmiş kirleri bir makyaj çıkarıcı yardımı ile temizleyin. Yağlı olanları kullanmanız dudağınızı bununla beraber nemlendircektir.

Haftada bir peeling yerine getirmek, içe doğru temizleme için kayda değer bir adımdır. Bu, makyajı parçalayacak ve aynı zamanda dudak çizgisi etrafındaki mikro tıkanıklığı (mini siyah nokta) önlemeye yardımcı olacaktır.

Nemlendirme

Nemlendirme

Dudak dokusunu karıştırarak doğal bariyer koruma üretimini azaltabileceğinden” yağ bazlı balsamlardan kaçınmanız gerekse de; hacim algısını artıracak, E vitamini ve avokado yağı gibi besleyici yumuşatıcıların yanı sıra hyaluronik asit gibi nemlendiricilerle dudaklarınızı nemlendirdiğinizden belirli olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.