DOLAR 32,4374
EURO 34,8362
ALTIN 2.447,29
BIST 9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sakız Çiğnemenin Faydaları

04.09.2021
A+
A-

Sizler için sakız çiğnemenin sağlığa olan faydalarını derledik, detaylar haberimizde…

Sakız çiğneme çoğumuzun sıkça yaptığı bir aktivite… Sakızın insan sağlığına etkisi her zaman merak uyandırmıştır. Durum böyle olunca ”Sakız çiğnemek kilo aldırır mı? Sakız kilo verdirir mi? Sakız çiğnemek çene kası yapar mı?” gibi sorular sürekli kafa kurcalamıştır. Sizler için sakız çiğnemenin sağlığa olan faydalarını derledik, detaylar haberimizde…

Ağız sağlığı için şekersiz sakız çiğnemek oldukça yararlıdır. Tükürük akışını artırarak ağızdaki asitlerin nötralize edilmesini sağlar. Ayrıca dişlerin güçlendirir, çürümeyi önler ve diş boşluğu oluşması riskini en aza indirir.

Şekersiz sakız çiğnemek ağız kokusunu giderir. Bilhassa tarçın aromalı şekersiz sakızlar, ağız kokusuna neden olan bakterileri azaltmaya fayda sağlar.

Sakız çiğnemek ağzınızı meşgul ettiği için yüksek kalorili yiyeceklere veya öğün arasında atıştırma yapmanıza engel olur böylelikle kilo vermeye de yardımcı olur.

Yemekten sonra asitliği önlemeye yardımcı olmak adına bir parça şekersiz sakız  çiğneyin. Şekersiz sakız, mide asidini düzenleyerek mide ve göğüste  oluşan yanma hissini ortadan kaldırır.

Stres seviyenizi kontrol etmek için sakız çiğnemeyi deneyebilirsiniz. Çiğneme süreci vücuttaki kortizol miktarını azaltmaya ve stres atmaya yardımcı olur. 

Sakız konsantrasyonu artırabilir en önemlisi de hafızayı da güçlendirebilir. Çiğneme işlemi beyne giden kan akışını artırarak beynin kullanabileceği oksijen miktarını artırır. 

Şekersiz sakız çiğnemek kulaklardaki aşırı basıncı azaltır. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.