DOLAR 32,5641
EURO 34,7079
ALTIN 2.410,34
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Sahte doktorun oyunu 4 ay sürdü

27.11.2022
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Fırat Keskinkılıç’ın haberine göre olay şöyle gelişti: Ayşem Özkiraz, hastanede görevli bir uzman doktora tanıdık vasıtasıyla ulaşarak kendisini doktor olarak tanıttı. Çapa Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitirdiğini ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda da 81 puan aldığını öne süren Özkiraz, uzmanlık konusunda tecrübe edinmek istediğini söyledi. Bunun üzerine uzman doktor da Özkiraz’ın yanında gözlemci asistan olarak durmasına izin verdi.

LİSE MEZUNU ÇIKTI

Özkiraz, yaklaşık 4 ay boyunca belirli günlerde gözlemci asistan olarak hastane idaresinin bilgisi dışında uzman hekimi takip etti. Uzman hekim, Ayşem Özkiraz’a bazı tıbbi terimleri sordu. Ancak yeterli cevap alamayan hekim şüphelendi ve Özkiraz’ı hastaneden uzaklaştırdı.

Uzman hekim daha sonra durumu hastane başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz’e de bildirdi.

Yapılan araştırmada Ayşem Özkiraz’ın doktor olmadığı ve lise mezunu olduğu ortaya çıktı.

Başhekim Filiz, doktor olduğuna inandırmak için gösterdiği diploma ve belgelerin de sahte olduğu belirlenen Özkiraz hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınan ve ifadesinin ardından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen Özkiraz tutuklandı.

BAKANLIKTAN İNCELEME

Ayşem Özkiraz’ın hiçbir hastayı muayene etmediği, gözlem amacıyla ameliyathaneye girdiği ancak ameliyata katılmadığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki hastanede bir kişinin kendisini doktor olarak tanıttığı iddialarını soruşturmak üzere müfettiş görevlendirdi.

AİLESİNİ DE KANDIRMIŞ

Polisin, Özkiraz’ın evinde yaptığı aramada, doktorlara özgü kıyafetler, sahte fakülte kimlik kartları ve çeşitli tıp kitapları bulundu. Ayşem Özkiraz’ın uzakta yaşadığı ailesini de “İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’nde okuyorum” diyerek kandırdığı, uzun süredir tıp fakültesinde okuduğunu, sonunda doktor olduğunu söylediği öğrenildi.

‘HİÇBİR TIBBİ GİRİŞİMDE BULUNMADI’

Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “Bu kişi, uzman doktoru kendisiyle meslektaş olduğuna, sahte oldukları daha sonra anlaşılan belgelerle inandırmıştır. Uzmanlık için çocuk cerrahisi dalını tercih etmeyi düşündüğünü söyleyip hastaneye bu şekilde gidip gelmeye başlamış, görüştüğü hekim tarafından kendisine, mesleki bir iyi niyetle yardımcı olunması amacıyla hastanede hekimliğin nasıl yapıldığını gözlemleme imkânı verilmiştir. Hastanede görevli bir doktor gibi çalışmamıştır. Hasta muayene etmemiş, reçete yazmamış, hekimin görevi olan hiçbir tıbbi girişimde bulunmamıştır. Doktor rolünü, doktorluk yapmadan, seyirci olarak oynamıştır” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.