DOLAR 32,4075
EURO 34,8058
ALTIN 2.403,31
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Sağlık Bakanlığı’ndan AVM ve taksi açıklaması! Sıhhat Bakanlığı, 11 Mayıs tarihinde açılacak olan AVM’lerde uyulması gereken kuralları açıkladı. Taksi…

10.05.2020
A+
A-

Sıhhat Bakanlığı kadar yapılan açıklamada, taksi duraklarında corona virüsü hakkında bilgilendirme yapılması gerektiği belirtildi. Duraklara el yıkama ve maske takma kuralları konusunda afişler asılması gerektiği vurgulanırken, kişiler arasındaki mesafenin (3-4 adım / 1 metre) korunması gerektiği belirtiliyor.

Ateş, öksürük ya da solunum sıkıntısı olan, virüslü birisiyle temas kurduğu saptama edilen şoförlerin çalışması yasaklanmış. Durak içerisinde sık dokunulan yüzlerin temizliğine özellikle dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken, her gün su ve deterjan ile temizlik yapılması gerektiği vurgulandı.

Ticari taksi şoförlerinin dikkat etmesi gereken kurallar şöyle sıralandı;

“Aynı anda 3 kişiden fazla tip kabul edilmemelidir. Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun olarak hareket etmeli ve aracın içinde mutlaka tıbbi maske kullanmalıdır. Maskeler nemlenmesi durumunda değiştirilmelidir. Maskeler çıkarılırken lastiklerinden tutulmalı, maskelerin dış yüzeyine dokunulmamalı, maskeler her yerde lastiklerinden tutularak takılmalıdır. Kullanılmış maskeler ağzı bağlı çöp torbasına atılmalıdır. Maske değişiklik söz konusu ise el antiseptiği kullanılmalıdır. Temassız ödeme yöntemleri özendirme edilmelidir.”

“Taksilerdeki klima sistemi havalandırması, dıştan temiz havanın içeriye alınması biçiminde olmalıdır. Klimanın iç havalandırma sistemi (içerideki havanın yeniden içeriye verilmesi) fonksiyonu önlenmelidir. Ticari takside pencereler yerinde olan her fırsatta açılarak taksinin iç havasının temizlenmesi sağlanmalıdır. Ticari taksinin genel iç temizliği günde minimum 6 saatte bir almak üzere su ve temizlik maddesi ile yapılmalıdır.

Aracın iç yüzeyi su ve deterjanlı kumaş kullanılarak silinmelidir. Her müşteriden daha sonra sık temas edilen yüzeyler (kapı kolları, telsiz, cam açma düğmesi, güvenlik kemeri tokaları) önce su ve deterjanlı bezle silinmeli, sonra da 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ya da yüzde 70’lik alkol/kolonya ile dezenfekte edilmelidir. Bu temizlik gezgin olmadığı durumlarda yapılmalı ve ardından kuruyana ve koku çıkana kadar havalandırılmalıdır.”

AVM’lerde 3 saatten pozitif kalmayın

AVM’ye gelen müşterilerin anons ve videolar ile corona virüsü konusunda alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirilmesi gerekiyor. 3 saatten uzun bir süre AVM’de kalınmaması ve grup halinde gezilmemesi konusunda uyarılar yapılacak.

AVM girişinde ve içerisinde yerinde yerlerde el antiseptiği bulundurulmalı, girişlerde yer alan hava perdeleri çalışıyorsa kapatılmalı. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenmeli. Giriş ve çıkışlar için zeminde tek yönlü gidiş-geliş işaretleri konulmalı ve mümkün epeyce pozitif sayıda antre kapısı açılmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.