DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Sağlığınız Yürüme Şeklinizi Etkiliyor

27.06.2020
A+
A-

Her insanın kedine özel yürüyüş hızı vardır. Bu kız kimi insanlarda fazla seri kimi insanlarda oldukça yavaştır. Yürüme hızı ile alakalı olarak yapılan incelemeler gösteriyor fakat yürüme anındaki hız sağlığınıza dair ipuçları veriyor.

YÜRÜYÜŞ HIZINIZ SAĞLIĞINIZI BELİRLİYOR

Genel bir doktor randevusunda kan basıncı ve gövde ısısı gibi ölçümlere bakılarak, sağlığımıza hakkında bazı veriler elde ediliyor. Yapılan çalışmalar, bu ölçümlere yeni bir veri daha eklenebileceğini söylüyor. O da nasıl yürüdüğünüz. Bundan Böyle uzmanlar, nasıl yürüdüğünüze bakarak sağlığınızla ilgili manâlı bilgilere ulaşabilecek.

USC Biyokinyoloji ve Fizik Tedavi Bölümü araştırma profesörü Christina M. Dieli-Conwright, “Ölüm riskinin gerçekten güçlü bir göstergesi de, yürüme hızıdır.” dedi. Yapılan araştırmalara göre, yürüyüşünüz ne dek hızlıysa, sağlık durumu sonuçlarınız da pek iyi çıkıyor. Kalp cerrahları ameliyattan sonradan iyileşmekte zorlanabilecek hastaları belirlemek için yürüyüş testi kullanılmasını önermektedir. Ayrıca doktorların kardiyovasküler rahatsızlık ve bilişsel bozukluklar gibi afiyet sorunlarına karşı yürüyüş yapmaları tavsiye edildiğini söyleniyor.

YÜRÜYÜŞ HIZI VE YAŞ

Amerikan dergisinde yayınlanan araştırmalarda doktorların insanların biyolojik yaşının kronolojik yaşından daha genç olup olmadığını devretmek için yürüyüş hızını kullandıklarını söyledi.

Daha dinç elde etmek için daha hızlı yürümeniz önerilmemektedir. Hastanın yürüyüş hızına bakarak genel sağlığı hakkında verilere ulaşılır. Buna göre, fiziksel olarak ne değin etkin olduğunuz, metabolizmanızın genel durumu hakkında manâlı bilgi verebilir. Araştırmalara kadar normalden hızlı ya da daha yavaş yürümeye başlamanız da genel sağlığınızda değişmelerin göstergesidir.

İLİşKİLİ HABERLER Doğru Yürüyüş Yapmanın 6 Püf Noktası

Doğru Yürüyüş Yapmanın 6 Püf Noktası

Kilo Vermek İçin Günde Kaç Saat Yürümek Gerekir?

Kilo Atamak İçin Günde Kaç Saat Yürümek Gerekir?

Yürüyüş Yaparken Nasıl Giyinmeli?

Yürüyüş Yaparken Nasıl Giyinmeli?

Yürüyüş Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

Yürüyüş Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Engelli Çocukların Yürümesini Sağlayan Mucize İcat! Bakarken Duygulanacaksınız

Engelli Çocukların Yürümesini Sağlayan Mucize İcat! Bakarken Duygulanacaksınız

Üzerinde Yürümenin Cesaret İsteyeceği 3D Harikası Zeminler

Üzerinde Yürümenin Yiğitlik İsteyeceği 3D Harikası Zeminler

Enis Arıkan: Sokakta Yürümek Başka Bir Şeymiş

Enis Arıkan: Sokakta Yürümek Diğer Bir Şeymiş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.