DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Saç Dökülmesinin Nedenleri

17.06.2020
A+
A-

Seç saç dökülmesinin nedenleri incelendiği zaman hem bakım konusunda yaşanan problemlerin keza de genel manada kalıtımsal faktörlerin büyük yük sahibi olduğu dile getirilmelidir. Saç dökülmesine aleyhinde hangi adımlar atılabilir ve temel dökülme sebepleri nelerdir? Bütün bu hususları da içinde barındıran bir haber dizisi hazırladık!

Saç Akma Sebepleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Seç saç dökülmesinin nedenleri zarfında dikkate alınması gereken hususlardan bazıları şu biçimde sıralanmaktadır;

• Saç dökülme sebepleri ile alakalı olarak başta saç derisinde meydana gelen konak, kepek, bit veya mantar gibi hususlar araştırılmalıdır.
• Köklerin güçsüzleşmesinin sebebi bakım adımlarının hatalı yapılması olabilir.
• Akma aşamasında özellikle saçların fazla uzun olması durumunda sizin vücudunuzun bu uzunlukta saçı idame ettirecek dek vitamin ve mineral desteğine sahip olmadığını anlamalısınız.
• Kan değerlerinde meydana gelen düşüşlerin en net sembollerinin başında elbette saç dökülmesi geliyor!

Bu hususlar sizin için özel olarak incelenmiştir. Bireysel saç dökülmesi sorununuzu kendi çabalarınız ile belirleyemiyorsanız doğrudan doğruya konunun uzmanı olan isimlerden direkt yardım alabilirsiniz. Bu şekilde elde edilecek olan verimliliği daha yüksek bir seviyeye çekebilirsiniz.

Saç Dökülmesine Aleyhinde Neler Yapılabilir?

Seç saç dökülmesinin nedenleri incelendiği zaman bilhassa şu hususların tedavi olabileceği görülüyor;
• Saç dökülmesine karşı adım olarak; hayatınızda kullandığınız kimyasalları en az seviyeye indirmelisiniz.
• Saça uygulanan saç kremi ya da şampuan gibi zararlı olan kimyasalların uzun vadede büyük sıkıntılara sebebiyet verebileceği de görülmektedir.
• Saç derinizde meydana gelen herhangi bir tahriş varsa bunu da hemen olan şekilde uzmana göstermelisiniz. Egzamalı olan saç derisinin sağlığına kavuşması için kara sarımsak kullanılabilir. Bu şekilde saç derisinin herhangi bir kimyasala temas etmeden büyük oranda egzamadan kurtulması mümkün kılınır.
• Saçların kalitesini bitmiş kazanması için dikkate alınması gereken bir öteki husus da saçın nem dengesinin sağlanmasıdır. Uzun olan saçlarda nem dengesi sağlanamadığı zamanlarda dökülmeler büyük oranda artıyor!
Bu detaylara dikkat etmenize rağmen saç dökülmesi devam ediyorsa durumun dosdoğru kalıtımsal faktörler ile alakalı olabileceğini de bilmelisiniz. Anne veya babanızın saçlarının erken dökülmesi veya saçların erken beyazlaması kalıtımsal olarak çocuklara da aktarılabiliyor. Bu alanda kişisel çabalardan ziyade profesyonel bir takviye almanın daha kaliteli olacağı da ayrıca belirtilmelidir.

Beslenmeye Dikkat!

Saç dökülmesi ile alakalı olan hususların büyük çoğunluğunun besin ile alakalı olduğu net bir biçimde görülüyor. Bu alanda keza yardımsever besinlerin tüketilmesi gem de kısa bir süre içerisinde su açığının kapatılması saçlarınızın kalitesini en yüksek dereceye çıkaracak olan hususlar arasında yer alıyor. Çabuk ve sorunsuz şekilde beslenme sisteminizi toparlayarak çok daha verimli bir duruş kazanabilirsiniz. Saça dışarıdan yapılan bakım onarımın bu şekilde bütünleyicilik kazandığı da eklenmelidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.