DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Böbrek Taşını Yok Ettiği Düşünülüyordu Ancak Zehir Saçıyor

01.09.2020
A+
A-

Muş’un merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşali köyü yakınlarındaki bir kuyudan çıkan ve böbrek taşının erimesini sağladığı yönünde iddialar ortaya atılan suyun analiz sonuçları çıktı. Haziran ayında analiz yapılması için alınan su numuneleri olumsuz sonuçlandı. Her gün çevre il, ilçe ve köylerden kuyunun suyunu içmek için gelen vatandaşlar, halen suyun şifa dağıttığına inanarak bidonlarla evlerine su taşıyor.

Analizi yapılan suyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Yönetim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, Muş’un Gümüşali köyünde bulunan, vatandaşların böbrek taşlarını erittiğine inandıkları bu su ile ilgili uluslararası akredite bir laboratuvarda yapılan analiz sonuçlarının ellerine ulaştığını belirtti.

‘SUDA YOĞUN MİKTARDA BAKTERİ BULUNMAKTA’

Analizin ilk değerlendirilmesinde suyun içilebilir olmadığını belirten Dölek, ‘Suda olması gerekenin üç katı nitrat, olması gerekenden çok fazla kalsiyum yer almakta ve suda yoğun miktarda da bakteri bulunmaktadır. İlk günden itibaren ifade ettiğimiz şekliyle analiz sonuçları olmadan suyun tüketilmesinin insan sağlığı için zararlı olabileceğini söylemiştik. Sonuçlarda söylediğimizi teyit eder vaziyette. Vatandaşlarımızın bu suyu tüketmemesi kendi sağlıkları açısından oldukça önemli’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs'ten Dolayı Kalp, Akciğer, Böbrekte Tehlike!

Coronavirüs’ten Dolayı Kalp, Akciğer, Böbrekte Tehlike!

Böbrek Taşına Neden Olduğu Ortaya Çıktı!

Böbrek Taşına Neden Olduğu Ortaya Çıktı!

Tedavi Edilmediğinde Çocuklarda Böbrek Yetmezliğine Neden Oluyor

Tedavi Edilmediğinde Çocuklarda Böbrek Yetmezliğine Neden Oluyor

Böbrek Yetmezliği Olanlarda Koronavirüs Daha Ağır Seyrediyor

Böbrek Yetmezliği Olanlarda Koronavirüs Daha Ağır Seyrediyor

İLİşKİLİ GALERİLER Böbrek Taşını Önlüyor! Muskatın Bilinmeyen Faydaları

Böbrek Taşını Önlüyor! Muskatın Bilinmeyen Faydaları

Böbrek Sorununuz Olduğunun Sinsi İşaretleri

Böbrek Sorununuz Olduğunun Sinsi İşaretleri

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Böbreklerin Çalışmasına Yardımcı Besinler

Böbreklerin Çalışmasına Yardımcı Besinler

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.