DOLAR 32,4031
EURO 34,5974
ALTIN 2.384,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Saç Dökülmesini Müdahale Etme Yolları

16.06.2020
A+
A-

Saç dökülmesini engelleme yolları hakkında doğal çözümler var mı? Saç bakımı sürecinde nelere dikkat edilmesi gerekir? Saç bakımında kimyasallar ve hazırlanmış kozmetik ürünleri kullanılması ne kadar dürüst? Sizin için bakım haberimiz kapsamında bu hususların her birini incelemeye aldık. Haberimizin detaylarına bakarak süreç hakkında çok daha detaylı bir biçimde bilgi alabilirsiniz.
Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?

SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL ENGELLENİR?

Saç dökülmesini engelleme yolları ile alakalı olarak kişilerin dikkate alması gereken en esas önlemler;

Saç dökülmesinin engellenmesi için öncelikli olarak saç bakımında kullandığınız ürünleri bu uygun seçmelisiniz.

İçinde paraben ve sülfat taşıyan ürünlerin uzun vadede saçlarda dökülmelere sebebiyet verdiği de net biri biçimde görülmektedir.

Saçlarınızın dökülmesinin stres ile de alakalı olabileceğini bilmelisiniz. böylece hayatınızda stres faktörünü olabildiğince elimine etmeniz gerekiyor.

Saç bakımı dahilinde sıcak su ile yıkanmak saç köklerine büyük sorunlar yaratabilir. Saç köklerinin gücünü kıran en esas hususlardan biri de kaynar su ile yıkanmaktadır.

Uzmanlar ideal olarak ılık su ile yıkanmanın saç köklerini daha çok destekleyeceği de belirtiyor. Ayrıca deri sağlığı ayrıca de saç bakım aşamasında muhakkak su derecesine dikkat etmelisiniz.

Bu detaylara dikkat ederek en azından temel seviyede saç dökülmesini yavaşlatma imkanını elde edebilirsiniz. Durumun genetik boyutunun olması durumunda ise bu konuda profesyonel kliniklerden takviye almanızın sizin için daha kaliteli olacağı da hem belirtilmelidir.

GENETİK FAKTÖRLERE DİKKAT!

Saç dökülmesini müdahale etme yolları incelenirken cinsiyet çok önemlidir. Erkeklerin saç dökülmesinin genellikle yöresel olduğu ve daimi kellik sorununun meydana geldiği görülmektedir. Uzmanlar kadar yapılan araştırmalarda bu kellik sorununun doğrudan doğruya genetik faktörler ile ilişkisi vardır. Erkeklerin saçlarındaki dökülmenin önlenemez boyuta gelmesi durumunda ise doğruca profesyonel destek alınmalıdır.

Saçlarda meydana gelen dökülmelerin en düşük seviyeye gelmesi için uygun alt yapı oluşturulmalıdır. Enseden alınan köklerin kellik olan alanlara ekilmesi ile beraber bu alanların da saç ile doldurulması sağlanır. Saç köklerine hasar vermeden ve acı oranı minimum seviyede tutularak operasyonun tamamlanması için fırsat oluşturulmuştur.

SUSUZLUĞA DİKKAT!

Su tüketim oranınızın düşük olması dosdoğru saçlarınızın bir ayla gelmesine sebebiyet verecektir. Bu noktada uzun süreli dehidrasyon süreçlerinin doğrudan doğruya cildin ve saçların formdan düşmesine, pullanma ve dökülmelerin artmasına sebep olacağını da bilmeniz gerekir.
Saç Dökülmesinin Beslenme ile ilişkisi Var Mı?

SAÇ DÖKÜLMESİNİN BESLENME İLE İLİŞKİSİ VAR MI?

Saç dökülmesinin nedenleri araştırılırken ve bir tedavi bulmak için mücadele sarf edilirken beslenmenin bu konuda büyük yük arz ettiği belirtilmelidir. Siz de saç dökülmesinin önüne geçebilmek için beslenme konusunda hem vitamin hem de mineral desteğinin en yüksek seviyede olmasına dikkat etmelisiniz. Saç dökülmesi sorununun kansızlık, D vitamini eksikliği, demir eksikliği gibi hususlar sebebi ile de ortaya çıkabileceği görülmektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.