DOLAR 32,2657
EURO 34,7659
ALTIN 2.413,04
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Saç Bakımında Sülfat İçermeyen Ürün Kullanmak Neden Önemli?

09.08.2020
A+
A-

Ürünlerin içerik kısmına baktığınızda SLS, ALES, SLES gibi isimlerle karşılaşabilirsiniz. Bu o ürünün içerisinde sülfat olduğunu gösterir. Sülfat, birçok şampuanın içerisine köpürmesini sağlamak için eklenen kimyasal bir bileşiktir.

ÇOK KÖPÜRMESİ İYİ TEMİZLEDİĞİ ANLAMINA GELMİYOR

Birçok kişi çok köpüren şampuanın saçı daha fazla temizlediğini düşünür. Ancak sülfat saçı temizlenme konusunda hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Aksine saçın ve saç derisinin zarar görmesine neden olur.

Saç derisinin kurumasına ve tahriş olmasına neden olan sülfat, egzama ve kepeklenmeye neden olur. Özellikle saç derisi hassas olan kişilerin sülfatsız ürünler tercih etmesi gerekir.

İŞLEM GÖRMÜŞ SAÇLARI DAHA DA CANSIZLAŞTIRIR

Sülfat, sadece saç derisinin yıpranmasına neden olmaz, aynı zamanda saç tellerini de yıpratır. Saçların doğal yapısını bozarken özellikle işlem görmüş ve yıpranmış saçların daha da zayıflamasına ve cansızlaşmasına neden olur.

Saç boyasının saça verdiği parlaklığın azalmasına ve rengin hızlı bir şekilde akıp gitmesine neden olur. Saç tellerini kurutarak zarar verdiği için saçın sahip olduğu doğal şeklin bozulmasına da yol açar.

Sülfat, çok fazla köpürdüğü için kişiye daha fazla temizlik hissi vermesinin dışında hiçbir faydası bulunmayan, aksine zararı daha fazla olan bir bileşiktir. Saçınızın doğal güzelliğini koruyabilmek için hem ihtiyacı olan bakımı uygulamanız hem de sülfatsız ve hafif içerikli ürünler tercih etmeniz gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Yumurtanın Cilt ve Saç Bakımındaki Mucizeleri

Yumurtanın Cilt ve Saç Bakımındaki Mucizeleri

Ceyda Ateş Saç Bakım Rutinini Anlattı

Ceyda Ateş Saç Bakım Rutinini Anlattı

Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Saç Bakımında Chia Tohumu Kullanın

Saç Bakımında Chia Tohumu Kullanın

İLİşKİLİ GALERİLER Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Hollywood Ünlülerinin Saç Bakım Sırları

Hollywood Ünlülerinin Saç Bakım Sırları

Gidi Hadid Saç Bakım Sırrını Açıkladı; Saçıma O Yağı Sürüp 3 Gün Yıkamıyorum!

Gidi Hadid Saç Bakım Sırrını Açıkladı; Saçıma O Yağı Sürüp 3 Gün Yıkamıyorum!

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.