DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sabah Uyanır Uyanmaz Su İçmenin Faydaları Nelerdir…

24.07.2021
A+
A-

Vücudumuzun sağlığı için su içmenin faydalarının sonu gelmez. Sabah uyanır uyanmaz su içmek güne daha dinç ve sağlıklı başlamamıza yardımcı olur. Peki sabah uyanır uyanmaz su içmenin faydaları neler? Su içmenin yararları nelerdir?

Yaşam kaynağımız su, gün içerisinde her zaman yanımızda olması gereken en önemli şeylerden biridir. Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Kaslarımızın yüzde 75’i, beynimizin yüzde 90’ı, kemiklerimizin yüzde 22’si ve kanımızın yüzde 83’ü sudur. Peki, sabah uyanınca su içmenin faydaları nelerdir? Sabah uyanır uyanmaz neden su içmeliyiz?

SABAH UYANINCA SU İÇMENİN FAYDALARI

 Sabah uyanır uyanmaz su içmenin faydaları neler? Sabahları uyanınca aç karnına içilen su cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. 

Su kandaki toksinleri dışarı atarak cilde daha çok oksijen vererek daha sağlıklı bir cilde kavuşturur. Kilo vermek istiyorsanız, sabahları uyandığınızda soğuk su içerek yüzde 27 oranında metabolizma hızınızı artırabilirsiniz. 

SABAH SU İÇMENİN YARARLARI NELERDİR?

Sabah aç karnına bir bardak su içmek hem organlarımızın daha sağlıklı çalışmasını hem de iştahımızı azaltarak daha sağlıklı zayıflamanızı sağlayacaktır. 

Su, lenf sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Lenf sistemi içerisinde bulunan lenf bezleri enfeksiyonlara karşı mücadele ederek daha sağlıklı bir yaşam sunar.

Sabahları uyanır uyanmaz su içmenin yararları arasında, toksinlerin serbest kalarak sindirim sisteminizi geliştirmesi de sayılabilir. Bu sayede daha az aç hissedersiniz ve gereğinden fazla yeme isteğiniz azalır. Bunun sonucunda da kilo verme süreciniz kolaylaşır.

Su, saç teli ağırlığının yaklaşık olarak dörtte birini oluşturur. Bol miktarda tüketilen su, saçı içten içe besler. Yetersiz su aldığımızda saçlarımızda daha kırılgan ve ince saç tellerine neden olabilir. Parlak ve daha sağlıklı saçlar için her gün muhakkak su tüketilmesi gerekir. 

Yapılan araştırmalara göre sabah uyanır uyanmaz aç karna su içmenin kan akışını artırdığı ve cildi çok daha parıltılı hale getirdiği ispatlanmıştır. Gün boyunca su tüketmek vücudunuzun toksin bırakması anlamına gelir. Bu da cildinizin daha parlak görünmesine katkı sağlar. Aynı zamanda cildin esnekliğini artırarak ciltte meydana gelebilecek kırışıklıkları önler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.