DOLAR 32,5836
EURO 34,8316
ALTIN 2.411,21
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Ryzen işlemcilerin pazar payı artıyor 3. nesil Ryzen işlemcileri ile birlikte iyi bir çıkış yakalan AMD için işler yolunda görünüyor. Son …

18.11.2019
A+
A-

Ryzen işlemciler, Güney Kore pazarında ilk defa üstünlüğü ele geçirdi. Yüzde 53 ile şuan pazarın hakimi AMD. Özellikle 3. nesil Ryzen işlemciler ile birlikte pazarda büyük bir çıkış yakalayan AMD çıkışını sürdürmek istiyor. 3. nesil işlemcilerden önce Intel’in pazar payı yüzde 60 oranındayken 3. nesil Ryzen işlemciler sonrası yüzde 47’ye düştü. Bu oran Intel’in son yıllarda Güney Kore pazarında yakaladığı en düşük pazar payı oranı.

Ryzen işlemcilerin pazar payı sadece Güney Kore’de artmıyor. 7nm üretim sürecinden sonra kullanıcıların dikkatini büyük oranda çeken 3. nesil Ryzen işlemciler en büyük patlamayı Ekim ayında yaptı. AMD işlemcilerinin bu kadar popüler olmasının nedeni ise hem iş istasyonu hemde oyun bilgisayarlarında kullanılabiliyor olmasıdır. 6 çekirdek 12 izlek işlemcilerden 16 çekirdek 32 izlek işlemcilere kadar yer veren 3. nesil işlemciler ile birlikte AMD’nin tüketici genişliği artmış durumda.

AMD Ryzen 4000 serisi onaylandı
AMD Ryzen 4000 serisi onaylandı

Ryzen 3000 serisi ile iyi bir çıkış yakalayan AMD gözünü 2020 yılına dikmiş durumda. AMD Ryzen 4000 serisi 2020 yılının başlarında gelecek.

Intel, 10. nesil işlemcileri ile pazar payında tekrar artışa gitmeyi planlıyor. AMD’nin fiyat politikası sebebiyle 10. nesil işlemcilerin beklenenden çok daha ucuza satışa çıkacağını söylemiştik. Fakat Intel’ın 10. nesil işlemcileri 7nm yerine 14nm+++ üretim sürecinden geçecek bu da termal dizaynı ve önbellek boyutlarını büyük oranda etkiliyor.

Siz Intel Core ve AMD Ryzen işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.