DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO’ya karşı planlar oluşturuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ülkeleri ABD, İngiltere ve Fransa’ya ait tüm nükleer silahları, tek nükleer cephane olarak gördüklerini ve Rusya’nın güvenliğini sağlamak için planlar oluşturduklarını söyledi. “CİHATÇI GRUPLARIN TEHDİDİ …

30.01.2024
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ülkeleri ABD, İngiltere ve Fransa’ya ait tüm nükleer silahları, tek nükleer cephane olarak gördüklerini ve Rusya‘nın güvenliğini sağlamak için planlar oluşturduklarını söyledi.

“CİHATÇI GRUPLARIN TEHDİDİ ARTIYOR”

Lavrov, Rusya‘yı ziyaret eden Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile bir araya geldi. İki bakan, başkent Moskova’daki görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Afrika’daki duruma dikkati çeken Lavrov, DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı cihatçı grupların terör tehdidinin arttığını ve bundan endişe duyduklarını belirtti.

“KRİZLERE GAMBİYA VE AFRİKALILAR ÇÖZÜM BULMALI”

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunda (ECOWAS) ortaya çıkan sorunlara işaret eden Lavrov, “ECOWAS üyeler arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan sorunların eşitlik ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog yoluyla çözüleceğini umuyoruz.” dedi. Lavrov, kendilerinin Afrika kıtasındaki krizlere Gambiya ve Afrikalıların çözüm bulmasından yana olduklarını dile getirdi.

“SORUŞTURMA YAPILIRSA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK”

İsrail yönetiminin, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarını 7 Ekim saldırılarına karışmakla suçladığına dikkati çeken Lavrov, BM’nin İsrail ile temaslarda bu sorunu çözeceğini umduğunu kaydetti. Lavrov, “Soruşturma yapılacaksa gerçekler ortaya çıkacak ancak eğer soruşturma esnasında UNRWA’nın cezalandırılması söz konusu ise alınacak karar doğru olmayacak.” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Lavrov, UNRWA’nın işgal edilen topraklarda Filistinlilerin hayati koşullarının iyileştirilmesi yönünde çeşitli projeler hayata geçirdiğini hatırlattı.

“RUSYA’NIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN PLANLAR YAPIYORUZ”

ABD’nin İngiltere’de nükleer silah konuşlandırmayı planladığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Lavrov, bu konudaki bilgileri denetlediklerini belirterek, “NATO’nun 3 ülkesine (ABD, İngiltere ve Fransa) ait tüm nükleer silahları, tek nükleer cephane olarak görüyoruz ve Rusya Federasyonu’nun güvenliğini sağlamak için planlar oluşturuyoruz.” dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.