DOLAR 32,2095
EURO 34,7720
ALTIN 2.427,61
BIST 10.209,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Barry Keoghan hastalığını açıkladı: Et yiyen bakteri yüzünden neredeyse kolunu kaybedecekti!

Banshees of Inisherin, The Batman ve Eternals gibi yapımlarla tanınan İrlandalı oyuncu Barry Keoghan, çok nadir görülen bir hastalık yüzünden kolunu kaybetme tehlikesiyle karşılaştığını anlattı.

11.01.2024
A+
A-

Son dönemde Saltburn filmiyle gündemde olan İrlandalı oyuncu Barry Keoghan, geçirdiği hastalık hakkında konuştu.

31 yaşındaki oyuncu, GQ dergisine verdiği röportajda et yiyen bakteri hastalığına (Nekrotizan fasiit) yakalandığını anlattı.

“ÖLMEYECEĞİM DEĞİL Mİ?”

2021 yılında oldukça nadir görülen hastalığa yakalan oyuncu, ölümle burun buruna geldi.

Bu hastalıktan ötürü kolunu kaybetme tehlikesi yaşadığını belirten oyuncu doktorlara “Ölmeyeceğim değil mi?” dediğini ve “Açıkçası, bilmiyoruz” cevabını aldığını  hatırlıyor.

OSCAR HABERİNİ HASTANEDE ALDI

O dönemde oyuncuyla birlikte film çeken yönetmen Martin McDonagh, “Film çekimlerine başlayalı dört gün olmuştu, kolları şişmişti. ‘İyiyim bir şeyim yok’ dedi.

Oyuncu, Banshees of Inisherin filmindeki Dominic rolüyle ilk kez Oscar adaylığı kazanmıştı. Keoghan, Oscar’a aday olduğunu hastanede öğrendi.

Oyuncunun kolundaki yara izi Saltburn filminde görülüyor.

NEKROTİZAN FASİİT NEDİR?

Et yiyen bakteri hastalığı, yumuşak dokuları tutan ve tuttuğu dokularda nekroza sebebiyet veren nadir görülen bir hastalıktır.  Küçük kırmızı kabarcıklarla başlayan hastalık ter, ateş ve grip gibi belirtilerle ortaya çıkar. 

Organ yetmezliği ve şoka girmeye de yol açarak ölümcül seyreder. Bu hastalığa yakalananların birçoğunun hayatını kaybettiği biliniyor.

GLADYATÖR 2’DE ROL ALACAK

Ridley Scott’ın yönetmenliğini üstleneceği, Paul Mescal’ın başrolde yer alacağı yeni Gladyatör filminde Barry Keoghan da rol alacak.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.