DOLAR 32,4253
EURO 34,5794
ALTIN 2.386,13
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Rusya: ABD-Çin anlaşmasıyla küresel ekonomide 1-2 yıl istikrar sağlanır

02.11.2019
A+
A-

Anlaşma kısa vadede değerlendirildiğinde, memnun edici bir tablonun oluşacağını, genel durumun istikrara kavuşacağını ve kötüye gidişin duracağını anlatan Oreşkin, “Anlaşmanın imzalanması, 1 veya 2 yıl süreyle istikrar getirebilir. ABD başkanlık seçimlerine kadar çatışmaların tırmanmayacağını düşünüyorum. Ancak ABD sistemi ile Çin sistemi arasındaki çelişkiler o kadar derin ki, bunlar er ya da geç gün yüzüne çıkacak. Yani bence bu ‘ateşkes’, stratejik değil, taktiksel bir hamle” ifadelerini kullandı.  

Oreşkin, küresel ekonominin telafi edilemeyecek bir darbe aldığı için tüm ekonomistlerin negatif beklenti içinde olduğunu sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gelecek ay imzalamayı plandığı ticaret anlaşmasının ilk fazı Şili’nin Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’ni ülkede devam eden protestolar nedeniyle iptal etmesiyle riske girmişti.

Anlaşmayı imzalamakta kararlı olan ABD Başkanı Donald Trump, APEC Zirvesi’nin iptal edilmesi üzerine Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile buluşacağı adresi kısa zamanda açıklayacağını duyurmuştu.

Twitter’dan açıklama yapan Trump, “Çin ve ABD, genel anlaşmanın yüzde 60’ını oluşturacak ticaret anlaşmalarından birinin imzalanması için yeni yerin belirlenmesi üzerinde çalışıyor. Cinping ve Trump imzayı atacak” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.