DOLAR 32,2412
EURO 34,7988
ALTIN 2.382,67
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Rus hackerler corona virüs aşısını hedef aldı! COVID-19 aşısı için çalışmalar devam ediyor. Gelen haberlere göre, Rus hackerler corona virüs aşısı …

19.07.2020
A+
A-

İngiltere, Amerikan ve Kanada istihbarat servislerinin belirttiğine göre, Cozy Bear ve APT29 olarak bilinen Rus istihbarat saldırı grupları corona virüsü için aşı geliştiren laboratuvarlara saldırdı. Bahsi geçen gruplardan Cozy Bear, daha önce 2016 yılında Demokratik Ulusal Komitesini hacklemeyi başarmıştı.

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tarafından yayımlanan bültene göre, Rus hackerler corona virüs aşısı için geliştirilen teknolojileri ve bilgileri çalma niyetiyle birçok kuruluşu hedeflemiş durumda. Özellikle laboratuvarlar hedeflenmiş durumda. Geçtiğimiz Mayıs ayında, hem İran hem de Çin devleti tarafından desteklenen bilgisayar korsanları da aşı araştırmasını çalmakla suçlanmıştı. Görünüşe göre corona virüsü için geliştirilen aşı, birçok ülke için sadece sağlık sektörünü kapsamıyor. Aşıyı geliştiren ilk devletin ekonomik alandada büyük bir avantaj sağlayacağı da, herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Aşıların geliştirilme metodlarından dolayı, her adım raporlanmak ve kayıt edilmek zorunda. Bu yüzden herhangi bir siber saldırı, birçok bilginin sızdırılmasına neden olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.