DOLAR 32,2112
EURO 34,6645
ALTIN 2.390,21
BIST 10.204,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Audi TT elektriklenirken fişi de çekilecek!

12.10.2019
A+
A-

Audi yöneticileri, sonunda yeni TT için bir karara vardı. Auto Express’deki habere göre, TT artık yaşamına elektrikli bir SUV olarak devam edecek.

Aslında bu fikir ilk defa 2014 yılında Audi eski yöneticisi Rupert Stadler tarafından ortaya atılmıştı. Rupert Stadler, TT’yi beş kapılı bir crossover modeline dönüştürme fikrini sunmuştu.

Son yıllarda binek otomobillerin ve spor araçların SUV tarzına dönüştürülmesi bir akım olmuş durumda. Buna Jaguar F-Pace, Porsche Cayenne ve  Lamborghini Urus örnek olarak verilebilir. Bunun yanı sıra, son beş yılda araçların ve Audi’nin elektriklenme süreci de hızlandı. Ayrıca TT’nin düşen satış rakamları firmayı bu konuda ciddi bir biçimde tekrar düşünmeye zorladı. Audi, 2019 yılında bugüne kadar, dünya genelinde, sadece onkibin civarında coupe ve roadster TT satışı gerçekleştirebildi.

Firmadan edinilen bilgilere göre dördüncü jenerasyon TT’nin, eTTron olarak adlandırılması düşünülüyor. Bu söylenti de aracın elektrikleneceği ihtimalini hayli kuvvetlendiriyor.

Yeni TT ya da eTTron, Audi’nin önümüzdeki beş-altı yıl içinde piyasaya sürmeyi düşündüğü 20 elektrikli araçtan sadece biri. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? TT, bu sefer SUV olarak istenilen başarıyı yakalayabilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.