DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

RTX 2070’li Asus ROG Zephyrus S inceleme

21.09.2019
A+
A-

Zephyrus S modelinin GX502GW ve GX502GV olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. GX502GW modelinde RTX 2070 ekran kartına yer verilirken GX502GV modelinde RTX 2060 ekran kartına yer veriliyor. Bizim inceleme konuğumuz olan model ise tam olarak ROG Zephyrus S GX502GW.

Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Asus ROG Zephyrus S inceleme videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Asus ROG Zephyrus S özellikleri

Tasarım olarak bakıldığında Zephyrus S, oyuncu bilgisayarı olduğunu belli ediyor. Aynı zamanda ROG serisinin geleneksel tasarım detaylarına da yer veriliyor. Bilgisayarın kapağında fırçalanmış alüminyumun hakim olduğunu görüyoruz. Ayrıca burada bizleri oldukça büyültülmüş bir ROG logosu karşılıyor. Kırmızı renk aydınlatma ile gelen logo, bilgisayara ayrı bir hava katıyor.

Her ne kadar diğer oyuncu bilgisayarlarına benzediğini söylesek de kalınlık tarafına baktığımızda durum o şekilde değil. 2 kg ağırlık ve 18.9 mm’lik kalınlık ile bizleri karşılayan bilgisayarın ortalama bir oyuncu bilgisayarına göre daha ince olduğunu söyleyebiliriz. İnce olması genelde oyuncu bilgisayarlarında sorun olabiliyor. Isınma problemi ile karşılaşabiliyoruz. Ancak bu bilgisayarda ısınma sorunu iyi bir mühendislik ile çözülmüş.

Kapak açıldığında bilgisayarın altında bir boşluk oluşuyor. Menteşelerin bilgisayarı kaldırmasıyla oluşan boşluk bilgisayarın daha fazla hava almasını sağlıyor. Bu sayede güçlü bir donanıma sahip olan bilgisayar, soğutma konusunda da iyi bir performans sergiliyor.

Klavye oyun oynamak için geliştirildiğinden dolayı biraz daha sert yapısıyla karşımıza çıkıyor. Bu yazı yazarken, parmakların biraz yorulmasına sebep olabilir. Ancak oyunlarda başarılı bir deneyim sunuyor. Ayrıca klavyede RGB aydınlatmaya da yer veriliyor. Aydınlatma, bilgisayardaki Arrmoury Crate uygulaması vasıtasıyla kontrol edilebiliyor.

Bilgisayarda USB Type-C dahil birçok girişe yer verildiğini belirtelim.

Bilgisayarın ekranı ince çerçevelere sahip. Bu şık bir detay olsa da Asus’un bu bilgisayar modelinde çerçeveleri ince tutmak adına kameraya yer verilmediği görülüyor.

15.6 inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde IPS ekranla gelen bilgisayar, bu konuda oyuncuların aradıkları deneyimi sunmayı başarıyor. Ekran, 240 Hz tazeleme hızı ve 3 ms gecikme süresi sunuyor.

Güçlü donanım

Donanım tarafına baktığımızda ise bilgisayarın kalbinde Intel Core i7 9750H işlemcisinin yer aldığını görüyoruz. 6 çekirdek ve 12 izlekten oluşan bu işlemcinin hızı 2.60 GHz’den 4.50 GHz’ye çıkabiliyor. İşlemciye yaptığımız Geekbench testinde tekli çekirdekte 4.852, çoklu çekirdekte ise 19.963 puan almayı başardı.

Bellek konusunda bilgisayarda 2666 MHz hızında çalışan 16 GB DDR4 RAM’lere yer veriliyor. RAM, 32 GB’a kadar da artırılabiliyor. Depolama tarafında ise bilgisayarda M.2 SSD’ kullanılıyor. 256 GB, 512 GB ve 1 TB olmak üzere üç farklı depolama varyasyonu ile gelen bilgisayarın bizim elimizdeki sürümünde ise 1 TB SSD mevut. Yaptığımız testlerde saniyede 3537 MB okuma ve saniyede 2396 MB yazma hızına ulaştık.

Grafik birimi olarak RTX 2070’den beslenen bilgisayar, oyuncuların beklentisini rahatlıkla karşılamayı başarıyor. Güncel oyunların tümünde üst seviye bir performans sergileyen ekran kartını birçok test uygulamasında ve PUBG oyununda test ettik.

Genede oyun için geliştirilen dizüstü bilgisayarlardan batarya konusunda yüksek performans beklemiyoruz. Bu bilgisayarda da gündelik kullanımda 3-4 saatlik bir batarya süresine ulaştık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.