DOLAR 32,4960
EURO 34,9488
ALTIN 2.429,76
BIST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Fiat Chrysler’den sağlık sektörüne destek!

24.03.2020
A+
A-

Şirket, bu hafta Çin’de yer alan fabrikalarındaki üretim kapasitesinin artırıldığını doğruladı. Üretimin gelecek hafta başlayacağını belirten yetkililer, dağıtım konusunda ABD, Meksika ve Kanada’ya odaklanacaklarını açıkladı.

Ayda 1 milyon maske üretimi yapılacağının altını çizen şirket yetkilileri, üretilen maskelerin kolluk kuvvetleri, sağlık personelleri ve itfaye çalışanlarına bağışlanacağını belirtti.

CEO Mike Manley, ” İlk yardım ekiplerimizi ve sağlık çalışanlarımızı korumak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Ventilatör üretimi için verdiğimiz desteğe ek olarak başta sağlık çalışanları olmak üzere insanımızın maske ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

GM, Ford, Volkswagen ve Tesla, corona virüsü sebebiyle artan talebi karşıayabilmek için ventilatör üretimi konusunda çalışmalara başladı. Elon Musk, ventilatörler gibi solunuma yardımcı olacak ekipmanların üretimi konusunda Medtronic şirketi ile görüşmelere başlayacağını açıkladı.

Ayrıca Apple, IBM, Tesla ve Facebook dahil olmak üzere birçok şirket maske stoklarını bağışlayacağını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.