DOLAR 32,2423
EURO 34,7092
ALTIN 2.412,51
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Risk çanları çalıyor: Tablet ve PC satışları üzecek Tablet ve bilgisayar satışları için bir rapor yayımlandı. Canalys, 2020 yılı için devasız bir şekilde…

03.06.2020
A+
A-

Çin’in ithalatını ve ihracatını büyük bir ölçüde durduran COVID-19 salgını, küresel bir durgunluğa sebep oldu. Bu bağlamda kullanıcıların da gelirleri düştü. Böylece çoğu insanın teknoloji adına yaptığı alışverişler de sekteye uğradı.

Canalys, küresel çapta yapılan tablet ve bilgisayar sevkiyatlarının yüzde 7 oranında düşeceğini varsayım etti. Tahlil şirketi, geçen yıl 395.6 milyon olan sevkiyat sayısının bu sene 367.8 milyona gerileyeceğini düşünüyor.

2020’nin tamamen atıl bir yıl olacağını bildiren Singapur menşeli ekip, önümüzdeki yıldan umutlu. Canalys, bilgisayar satışlarının yakında baştan kararlı bir şekilde yükseleceğini açıklama etti. Peki tablet pazarı ne durumda?

2022 yılında bilgisayar pazarının yüzde 2’lik bir çoğaltma ile her tarafta artışa geçeceğini söyleyen Canalys, çoğu şirketin evden çalışma sistemini benimsediğini açıkladı. Yetkililer, masaüstü bilgisayar pazarının olumsuz bir şekilde etkilenmeye devam edeceğini belirtse de dizüstü bilgisayarların bu açığı kapatacağını aktardı.

Canalys, dizüstü bilgisayar satışlarının artacağını savunuyor. Zira tahlil şirketine tarafından evden çalışma sisteminin benimsenmesi, meslek dünyası ile eğitim alanının bu bilgisayarlara olan talebini artıracak.

Tabletler hakkında da konuşan Canalys, bu cihazların sevkiyatlarından pek umutlu yok. Özellikle bu yılın dördüncü çeyreğinde tabletler adına koskocoman bir düşüş bekleyen Singapur menşeli takım, buna karşın bilhassa dizüstü bilgisayar satışlarının artacağını öngörüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.