DOLAR 32,5244
EURO 34,8507
ALTIN 2.485,62
BIST 9.553,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

iOS 14.5 ile iPhone’lar, Batarya Kalibrasyonu Yapabilen Bir Yardımcıya Sahip Olacak

01.04.2021
A+
A-

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre sonra iPhone kullanıcılarına sunacağı iOS 14.5’in 6. geliştirici beta sürümünü yayınladı. Apple geliştirici sahibi olan kişiler tarafından kullanılmaya başlayan sürüm, önceki dönemlerde ortaya çıkan özelliklere ek olarak yeni bir özellik daha getirdi. iOS 14.5’in 6. geliştirici beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik, iPhone’lara yeni bir batarya kalibrasyon aracı getirileceğini gözler önüne seriyor.

9to5Mac tarafından keşfedilen özellik, pil performansında düşüş yaşayan kullanıcılara gösterilecek gibi görünüyor. Bir kullanıcı, telefonundaki “Batarya Sağlığı” başlıklı bölüme girdiğinde göreceği bu araç ile bataryasını kalibre etmeye çalışacak. Eğer bu kalibrasyon işlemi başarılı bir şekilde tamamlanmazsa, kullanıcının Apple merkezlerine gitmesi istenecek.

iOS 14.5’in batarya kalibrasyon aracı, şu an için işlevsel değil

iOS 14.5

iOS 14.5’in son geliştirici beta sürümünde ortaya çıkan özellik, şu an için işlevsel olarak çalışmıyor. 9to5Mac’e göre bu özellik şimdilik, yalnızca konuyla ilgili bilgi alınmasını sağlayan bir bağlantıya yönlendirme yapıyor. Ancak kalibrasyon aracının aktifleştirilmesiyle kullanıcılar, bu özellikten daha etkili bir biçimde yararlanmaya başlayacaklar. İlgili bağlantıda yer alan bilgilere göre Apple, bu araçla hatalı kalibrasyonların önüne geçmesini sağlayacak.

Söz konusu özellikle ilgili edinebildiğimiz bilgilere göre bu araç, kullanıcının birkaç haftasını alacak şekilde çalışacak. Kullanıcı, telefonunu şarj ederken ve şarj edilmiş telefonu kullanırken arka planda çalışacak özellik, batarya sağlığının yüzdelik değerini tespit edecek. Daha sonra da bataryanın maksimum kapasitesini güncelleyecek olan araç, böylelikle kullanıcı için en doğru bilgiyi sunmuş olacak. Ancak ilginç bir şekilde bu özellik, şu an için yalnızca iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerine yüklenen beta sürümde görülebiliyor. Apple’ın batarya kalibrasyon aracını daha fazla modele genişletip genişletmeyeceği şu an için bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.