DOLAR 32,5964
EURO 34,7967
ALTIN 2.494,72
BIST 9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Restoranlara Yönelik Bazı Komisyonları Kaldıran Yemeksepeti’nden Herkese Çağrı

02.12.2020
A+
A-

Yemeksepeti’nin açık ara lider olduğu yemek sipariş pazarına Getir ve Trendyol’un da girmesi, rekabet kızıştırmıştı. Ancak salgın nedeni ile rekabetin değil sürekliliğin tartışılması gerekiyor, çünkü yerel işletmeler kısıtlamalardan dolayı çok ciddi zorluklar yaşıyorlar.

Yemeksepeti kurucu ve CEO’su Nevzat Aydın’ın açıklamasına göre Yemeksepeti, artık ödeme yöntemi olarak Cüzdan özelliğinin kullanıldığı siparişlerden komisyon almayacak. Ayrıca Gel-Al sipariş ile verilen siparişlerden de komisyon alınmayacak.

Yemeksepeti, Cüzdan ile yapılan ödemelerde alacağı komisyondan vazgeçti:

yemeksepeti cüzdan

Yerel restoranlara destek olmak isteyen kullanıcılar, eğer ödeme yöntemi olarak Cüzdan’ı tercih ederlerse platform, ilgili siparişten komisyon kesintisi yapmayacak. Bu sayede restoranlar ya da zincirler, salgın sürecindeki online siparişlerden daha çok gelir elde edebilecekler.

20 milyon TL’lik destek paketi:

nevzat aydın

Nevzat Aydın, açıklamalarında özellikle küçük çaplı işletmelere ya da tek restoranlara vurgu yaptı. Ayrıca restoranların Yemeksepeti’nde listelenmek için ödedikleri ücretlerin de alınmayacağını, bunun da salgın sürecinin sonuna dek devam edeceğini duyurdu. Tüm bunlarla birlikte Yemeksepeti, restoranlara yapılan ödemeleri artık ayda bir değil, 15 günde bir gerçekleştirecek.

Bu destek çağrısı, kullanıcı tarafında karşılıksız kalabilir:

Komisyonların alınmayacağı tek ödeme yöntemi Yemeksepeti’nin kendi hizmeti olan Cüzdan. Ancak Cüzdan özelliği, resmi bir rakam açıklanmasa da yaygın şekilde kullanımda değil. Çoğu kullanıcı ödemeyi, online olarak ya da teslimat sırasında bank/kredi kartı – yemek kartı ile yapıyor.

Yemeksepeti’nde bu özelliği kullanabilmek için daha önceden -tıpkı yemek çeki ya da kartlarında olduğu gibi- Yemeksepeti hesabına bakiye yüklemesi yapmak şart.  Özelliğin yaygın kullanılmaması nedeni ile şirketin bu çağrısı, kullanıcı tarafında karşılık bulamayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.