DOLAR 32,5838
EURO 34,7766
ALTIN 2.511,56
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Restoran işletmecilerinden Canan Karatay hakkında suç duyurusu

13.12.2019
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Ümit Türk’ün haberine göre Karatay’ın bu sözlerine gıda ve yemek sektörü temsilcilerinde tepkiler gelmeye başladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl ve dernek yönetimi, Karatay’ın bu sözlerini savcılığa taşıdı. Dernek adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ’na suç duyurusunda bulunan Ramazan Bingöl, Karatay’ın TCK 237. maddesinde yer alan “fiyatları etkileme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

“BİR KİŞİNİN BEYANIYLA SEKTÖR ETKİLENDİ”

Suç duyurusunun ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Bingöl, “Türkiye’de gerçekten kötü ürün yapan, insan sağlığıyla alakalı zararlı olan tüm ürünlere tüm firmalara biz TÜRES olarak yıllardır karşıyız ve mücadele ediyoruz. Ama artık Türkiye’de iş o hale geldi ki kişilerin bir kişinin beyanıyla ekonominin temel taşı olan milyonlarca insanın ekmek yediği sektöre etki edebiliyor. Ve dolayısıyla aynı zamanda Türkiye’nin de ekonomisi etkileniyor” dedi.

“O ZAMAN BU KURUMLARI KAPATALIM”

Karatay’ı kendini devletin kurumlarının yerine koymakla suçlayan Bingöl, “Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu var. Gıda ve Tarım Bakanlığı var. Sağlık Bakanlığı var. Bu ürünlerde bir şey varsa zararlı olarak bu bakanlıklar bu devlet bu kurumlar ne işe yarıyor. O zaman bunları kapatalım. Sadece Canan Karatay hanımefendi ve onun gibileri dinleyelim. Ekonomiye verdiği zarar inanılmaz boyutta. Bundan sonra bu ülkede TÜRES olarak bu tür beyanatların peşindeyiz. Genelleme yapılmasını asla istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“CEBİNDE 10 LİRASI OLAN ADAM NE YİYECEK?”

Karatay’ın açıklamasının hem cebinde yeterli parası olmayanı hem de bu işi yapanları olumsuz etkilediğini belirten Bingöl şöyle konuştu: “Cebimde 10 lira param var. Karnım da aç. Çocuğum da var. Ne yiyeceğim arkadaş? Bana bir alternatif göstersin. Bu birinci ayağı, ikinci ayağı ise diyelim ki dükkanı var adamın. İyi yapıyorum dönerimi, insan sağlığına uygun yapıyorum. Ve gayet güzel yapıyorum. Şimdi ne oldu? Ben bu fiyata sağlıklı güzel bir döner yiyebilirim. Şimdi bu genellemeyi yapınca hem beni aç bırakıyorsun, hem burada benim ekmeğimle oynuyorsun.”

SATIŞLAR YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Bingöl, Karatay’ın açıklamasından bu yana döner satışlarında yüzde 30 düşüş yaşandığını belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.