DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Resmi Gazete: Solunum cihazları için karar çıktı!

25.03.2020
A+
A-

Resmi Gazete’nin 25 Mart sayısında indirimli gümrük vergisi uygulanacak tarım ürünleri listesi yenilendi. Listeye dökme etil alkol ithalatı da eklendi. Bundan sonra etil alkolta gümrük vergisi alınmayacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı kararıyla, mekanoterapi cihazları, masaj cihazları, psikotekni cihazları, ozonoterapi, oksijenoterapi, aeroterapi, suni teneffüs veya diğer terapik teneffüs cihazlarının yer aldığı ‘Cihazlar’ da ek vergi listesinden çıkarıldı.

Daha önce bazı ülkelerden yapılan ithalatlarda yüzde 13 oranında gümrük vergisi uygulanıyordu.

Yerli ve milli solunum cihazı geliyor

Bisosys adı verilen şirket, hastanelerin ihtiyaç duyduğu cihazların Ar-Ge ve üretimi ile ilgili hizmetler veriyor. Geliştireceği bu cihaz, ülkemizi olası acil durumlarda can kayıplarını en aza indirecek öneme sahip. Medikal ventilatör adı verilen bu cihazların seri üretimi için tüm şirketler ve liderler harekete geçmiş durumda.

Baykar CTO’su Selçuk Bayraktar da bir açıklama yaptı ve yerli şirketimiz Bisosys ile prototipleri hazırlama ve sonrasında da seri üretime geçme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.