DOLAR 32,3384
EURO 34,8455
ALTIN 2.393,11
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Windows 10 ile daha işlevsel 2020 MacBook Air! Apple’ın birkaç ay önce duyurduğu 2020 MacBook Air modelinin ekranıyla ilgili bir çeşitlilik olduğu tespit…

13.05.2020
A+
A-

Apple yaklaşık 2 ay önce tanıttığı yeni dizüstü bilgisayarı 2020 MacBook Air’i duyurmuştu. Test yapan bir internet sitesi bugün yeni MacBook Air’de Apple’ın açıkladığı özelliklerden biri hakkında yeni bir bilinmez özelliği ortaya çıkardı.

Apple, yeni MacBook Air’in ekran parlaklığını 400 nit olarak açıklamıştı. Oysa testi gerçekleştiren NotebookCheck’in açıklamasına kadar bu değerinde içten yok.

Çünkü NC’nin yaptığı teste kadar MacBook Air, macOS Catalina işletim sisteminde 415 nit, Windows 10 işletim sisteminde ise 547 nit parlaklık sunuyor. Bu test sonucunda MacBook Air üstünde Windows 10, macOS’tan yüzde 32 daha aydınlık çalışıyor. Böylece Windows 10 ile daha işlevsel 2020 MacBook Air deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Apple’ın bu kısıtlamayı neden uyguladığı hakkında henüz devlete ait bir tanımlama gelmezken NotebookCheck ekibi kadar yapılan açıklamalara tarafından, bütün ekranlar en fazla parlaklığa ulaşamadığı için böyle bir beceriksiz açıklamaya başvurulmuş olabilir. Bir diğer ihtimal de Apple’ın renk doygunluğunu koruyabilmek için böyle bir yola başvurmuş olması.

Bu testin gerisinde Apple’ın bu iddialar hakkında ne söyleyeceği yeni model MacBook Air bölge kullanıcılar kadar merak ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.