DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Reklam yönetenlerin kabusu: Geçersiz tıklamalar! Reklamverenlerin dertleri, e-ticaret sektörünün salgın döneminde yükselişe geçmesiyle birlikte arttı…

01.05.2020
A+
A-

Konuyu bilmeyenler için “geçersiz tıklama nedir?” sorusunu yanıtlamakta üstünlük var. Geçersiz tıklama, daha fazla kötü amaçlı yazılımlar ile yapılan ve reklam verenin bütçesinin tükenmesini sağlayan sahte tıklamalardır. Bir Takım durumlarda, bir reklamın üzerine yapılan pat diye pozitif tıklamalar da geçersiz tıklama olarak kabul edilir. Özet Olarak, bir reklamın maliyetlerini artırmaya karşın yapılan tüm tıklamalar geçersiz tıklama olarak adlandırılır.

Gelmiş geçmiş en pahalı 12 telefon! (Video)

Mobil cihazlar artık kayda değer bir aksesuar olarak da görülüyor. Peki sizce en pahalı telefonlar en gelişmiş teknolojiler ile dürüst orantılı mı? Bunun için dünyanın en fiyatı yüksek telefonları listemiz sizlerle.

Google, geçersiz tıklamaları tahsis etmek için fazla ciddi algoritmalar kullanıyor. Çoğu süre siz fark etmeden çeşitli kredilerle geri ödeme yapıyor. Lakin bazı durumlarda sistemi aşmayı başaran fena amaçlı yazılımlar bütçenizin fazla kısa bir vakit içerisinde tükenmesine sebep olabiliyor.

Dijital reklamların sürekli olarak takip edilmesi gereken bir inşa olduğunu daima dile getirmişimdir. Hatta eğer vakit planlamanız yahut ve 24 saate yayılan bir reklam senaryonuz var ise takibin önemi daha da artıyor. Bir fazla reklam veren, reklamlarını bir kere kurduktan sonra haftalık veya aylık periyodlarla verileri incelediği için geçersiz tıklamalar yüzünden önemli somut kayıp yaşıyor. Google, her ne kadar size geri ödeme yapıyor olsa da hemen olan olarak reklamlarınızın durması sebebi ile potansiyel müşterilerinizi kaçırıyor olabilirsiniz. Eğer reklamları fazla sık takip eden biri değilseniz ara sıra “Faturalandırma” bölümünden geçersiz tıklama etkinliğine bakmanızı öneririm.

Elbette bazı çözüm yolları var. İlk yol zaten kendi kendine sistemin işlettiği savunma sistemi.

İkinci ve tavsiye ettiğim usul ise reklamlarınızı sıkça takip etmeniz. İşinde bilirkişi bir reklam veren, reklamının öyle ya da böyle kaç tıklama alacağını, trafiğin nasıl olacağını önceden tahmin edebilir. Reklamınız yayınlandıktan kısa bir vakit daha sonra bütçe problemi sebebi ile duruyorsa, çok düşük maliyetlerle tahmin ettiğinizin üzerinde bir trafik artışı olmaya başladıysa, sık değişim ve yoğun tıklama bölge anahtar kelimeden artık dönüşüm almıyorsanız kötü niyetli yazılımların kullanıldığı konusunda şüphelenebilirsiniz. Bu şüphenizi takviye bölümünden yetkililere bildirerek hesabınızda analiz yapılmasını sağlayabilirsiniz. Benim önerim, şüphelendiğiniz anahtar kelime ya da reklamlarınız üzerinde değişikliğe gitmeniz yönünde olur. Örneğin bugün bütçesini 10 dakika içinde tüketen bir anahtar kelimeyi durdurmanız ve hesabın incelenmesini istek etmeniz, ertesi gün yaşayacağınız fiziki kaybı önleyecektir. Ayrıca, geçersiz tıklama aldığınız tespit ettiğiniz anahtar kelime veya reklamları revize ederek maksat kitlenizi farklılaştırabilir bu nedenle reklamların devam etmesini sağlayabilirsiniz. Google Ads ekranınızda geçersiz faaliyet sütunlarını aktif etmeniz de sizin konuyu hemen olan olarak peşine düşüp takip etmenize olanak sağlar.

sonuç olarak geçersiz tıklama gibi bir sorun yaşıyorsanız bu sorunun önüne geçmenin ilk aşaması konuyu fark etmeniz olacaktır. Bu yüzden yönettiğiniz reklamları sürekli olarak izleyin, çözümleme edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.